Обрат след обрат: Ливърпул завърши Висшата лига в свой стил - с 8 попадения, но без успех (ВИДЕО)


Обрат след обрат: Ливърпул завърши Висшата лига в свой стил - с 8 попадения, но без успех (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5406 0

Английският гранд Ливърпул приключи по възможно най-вълнуващия начин тазгодишния неособено успешен сезон във Висшата лига. Мърсисайдци завършиха със зрелищно равенство 4:4 срещу последния в подреждането Саутхемптън след редица обрати - както пълен, така и частични.

Роберто Фирмино не пропусна да се разпише в последния си мач за отбора. Той удвои в 14-ата минута, след като преди това Диого Жота бе открил. Изглеждаше сякаш може да се стигне до сериозен разгром, но още до 28-ата минута резултатът бе изравнен след голове на Уорд-Праус и Сюлемана.

Изненадата бе пълна на старта на второто полувреме, след като Сюлемана добави второ попадение за пълния обрат (48'), а малко над четвърт час след това Армстронг дори покачи аванса на "светците" на две попадения.

Последваха голове в рамките на една минута, след като първо Коди Гакпо се възползва от чудесно подаване на Трент Александър-Арнолд (72'), а след това и Диого Жота отбеляза второто си попадение (73'). Можете да видите всички голове чрез видеата по-долу в материала.

Така Ливърпул финишира 5-и с 67 точки - четири по-малко от Нюкасъл и пет повече от Брайтън. Саутхемптън пък, отдавна научил съдбата си, остава на последното място с 25 пункта, като през следващия сезон ще играе в Чемпиъншип.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

10' - 0:1! Резултатът бе рано-рано открит, след като домакините допуснаха много груба грешка в собственото си наказателно поле и топката бе подарена на Жота, който моментално стреля и не сбърка на опразнената врата отблизо.

Video edited on Kapwing

14' - 0:2! Малко след това авансът на гостите бе удвоен. Фабиньо изведе Фирмино в наказателното поле, а атакуващият футболист показа отлична техника на малко пространство, с което преодоля отбраната. Накрая стреля прецизно и вкара във втори пореден двубой.

Video edited on Kapwing

19' - 1:2! След отлично двойно подаване защитата на мърсисайдци бе объркана. Последва обръщане на фланга и подаване към Уорд-Праус, който директно стреля от наказателното поле и намеря далечния ъгъл, за да се разпише.

Video edited on Kapwing

28' - 2:2! Малко след това резултатът бе изравнен. Топката бе загубена в центъра на терена от Фирмино. Последва бързо извеждащо подаване към Сюлемана, който с едно докосване преодоля Келъхър.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 3:2! Бърза контраатака, впечатляващ индивидуален пробив на Сюлемана през почти целия терен и отличен завършващ удар от границата на наказателното поле. Пълният обрат е налице!

Video edited on Kapwing

64' - 4:2! Груба грешка на Хендерсън подари топката на Армстронг, който показа отлична скорост и се справи по този показател с няколко противникови бранители, преди да влезе в наказателното поле и да стреля по земя по диагонала.

Video edited on Kapwing

72' - 4:3! Красиво развита атака с по няколко докосвания и отличен успоред на голлинията пас от Трент, който намери Гакпо. Нападателят засече топката в опразнената врата от непосредствена дистанция.

Video edited on Kapwing

73' - 4:4! Веднага след това падна и изравнителният гол! Салах получи в центъра и изведе Жота, който с едно докосване в наказателното поле прати топката високо в ъгъла с безпощаден изстрел.

Video edited on Kapwing

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Сблъсъкът ще се състои на "Сейнт Мери Стейдиъм" и няма да има никакво значение за крайното класиране на някой от двата тима. Все пак "светците" ще опитат да завършат с достойнство, след като към момента се намират в серия от пет поредни поражения в първенството.

Те бяха първите, за които официално стана ясно, че изпадат от Висшата лига (към момента и единствените, за които е сигурно). Саутхемптън е на 20-ата позиция с 24 пункта - 7 по-малко от предпоследния. Ливърпул пък е 5-и с 66 - четири повече от Брайтън и също толкова по-малко от Нюкасъл.

Мърсисайдци са в серия от четири поредни победи срещу този опонент, като неизменно реализират по поне две попадения във въпросните срещи. В последните два мача се стига до гол/гол, но и попадение не е достатъчно на Саутхемптън, за да спечели дори точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички