Фред блесна при дебюта на Рангник, Манчестър Юнайтед отстреля Палас


Фред блесна при дебюта на Рангник, Манчестър Юнайтед отстреля Палас
Снимка: Gulliver/GettyImages

7426 0

Полузащитникът Фред бе големият герой за Манчестър Юнайтед при официалния дебют на Ралф Рангник начело на „червените дяволи”. Тимът от „Олд Трафорд” срази на своя стадион гостуващия Кристъл Палас с минималното 1:0, а именно гол на бразилеца спомогна на тима да постигне така ценния успех срещу справящия се много добре до този момент клуб от южен Лондон. Въпреки това тимът е с три поредни загуби с по 0:1 в последните си три мача и сякаш започва да се усеща спада в Палас след силния старт на сезона.

Срещата в северозападна Англия бе изпълнена с голям интензитет и куп положения пред двете врати, но „орлите” не можаха да материализират шансовете си чрез гол, докато за Юнайтед и гредата ги възпря след удар на Алекс Телеш в нея.

Успехът прати Юнайтед на шестото място във временното класиране на Премиър лийг, като отборът вече има 24 точки в актива си. Кристъл Палас остава 12-и с осем точки по-малко (16).

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Магуайър, Телес, Мактоминей, Фред, Фернандеш, Санчо, Рашфорд, Роналдо

Кристъл Палас: Гуаита, Мичъл, Гехи, Томкинс, Клайн, Галахър, Куяте, Шлъп, Аю, Заха, Бентеке

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - КРИСТЪЛ ПАЛАС ОТ ВИСШАТА ЛИГА?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10-ина минути от двубоя "червените дяволи" излязоха изключително мотивирани и темпото им на игра бе много високо, като наложиха сериозен натиск от самото начало. Все пак гостите показаха, че ще атакуват при всяка възможност и създадоха няколко нелоши нападения в тяхна полза, но не завършиха опасно за Де Хеа.

В 12-ата минута Юнайтед получи правото да изпълни пряк свободен удар на около 25 метра от вратата на Гуаита, след като Маркъс Рашфорд бе фаулиран. С изпълнението се зае Роналдо, но неговият силен изстрел от удобната позиция бе много неточен.

Последваха минути, в които Кристъл Палас дори временно взе превъзходството, но това бе последвано от страхотно подаване в 17-ата минута на Бруно Фернандеш към Роналдо в наказателното поле. Нападателят овладя с гръб към вратата и опита да стреля отблизо, завъртайки се, но ударът му бе блокиран.

10-ина минути след това дойде и най-чистото положение за домакините. Топката бе подадена в наказателното поле към Фернандеш, но неговият удар бе блокиран. Все пак топката попадна на пътя на Роналдо, но той не реагира по най-добрия начин и не стреля моментално от непосредствена дистанция, като това забавяне се оказа ключово.

До края на полувремето преимуществото за Юнайтед се запази и при владението на топката, и при опитите за гол. В последните секунди Диого Далот направи изключителей пробив, размени двойно подаване със Скот Мактоминей, след което португалецът стреля технично с по-слабия си ляв крак от наказателното поле, но ударът му мина с малко покрай вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Юнайтед организира сериозно нападение, а топката бе пратена вдясно, където я посрещна Бруно Ферннадеш. Португалецът отправи удар, но топката бе прекалено висока.

Миг по-късно Фернандеш достави центриране в наказателното поле на лондончани за Кристиано, който бе близо да отиграе с глава, но Висенте Гуаита изелзе и боксира силно напред. Последваха дълги кадри как Ралф Рангник води сериозен разговор с Кийрън МакКена и Дарън Флетчър на пейката на домакините.

Гостите заиграха доста по-умело на „Олд Трафорд” и стигнаха до две възможности, но първо удар с глава на Куяте след корнер бе блокиран, а в 64-ата Галахър стреля след изчистена топка, но неточно.

В 68-ата минута Алекс Телеш опита да вкара гол от пряк свободен удар, но ударът му се отби в напречната греда на Палас. Четвърт час преди края Томкинс отклони топка с глава след центриране от корнер за далечната греда, където бе Жордан Аю. Офанзивният футболист на Палас стреля с десния крак от малък ъгъл, но не намери вратата на Давид Де Хеа - аут.

В 78-ата минута "червените дяволи" откриха резултата. Голмайстор за отбора отново бе Фред, който отправи изключително фин изстрел от разстояние и с перфектната траектория топката преодоля Гуаита и влетя във вратата на испанеца.

В добавеното време на срещата се усети нервност в защитата на Юнайтед, а Де Хеа трябваше да избива в корнер центриране отдясно, за да предотврати гол във вратата си.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Рангник бе на стадиона при успеха с 3:2 над Арсенал, където видя и слаби, и силни черти на тима. Той водеше и важни записки, а днес ще изведе новия си отбор за първи път. Головете идват за Юнайтед, но проблемът е в защитата - "дяволите" са допуснали поне по едно попадение в 12 поредни домакинства от Висшата лига.

Кристъл Палас пък успява да си тръгне от дома на съперника си с пълния комплект тчки в последните два сезона, записвайки победи. "Орлите" вече имат победа в този град, като надделяха над местния съперник на Юнайтед - шампионът и временен лидер в класирането Манчестър Сити (с 2:0).

Кристъл Палас има само 2 загуби в последните си 6 срещи с Манчестър Юнайтед (2 равенства и 2 победи в останалите). "Орлите" обаче се намират в серия от 3 поредни двубоя без успех в шампионата към момента (1 равенство и 2 загуби).

Имаше съмнения за контузия на Кристиано Роналдо, но той попадна в групата за двубоя. Португалецът вкара изумителните голове срещу Арсенал, които бяха под номера 800 и 801 в кариерата му. Предполага се, че ако е в добро състояние, Рангник няма да си позволи да се лиши от услугите му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички