Шедьовър на Кавани не стигна на Манчестър Юнайтед за победа над Фулъм


Шедьовър на Кавани не стигна на Манчестър Юнайтед за победа над Фулъм
Снимка: Getty Images/Guliver

3506 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед не успя да победи Фулъм, завършвайки при равен резултат 1:1 като домакин в мач от предпоследния 37-и кръг на Висшата лига. Единсон Кавани вкара фантастичен гол за "червените дяволи", но той се оказа недостатъчен за победата на "Олд Трафорд" при завръщането на феновете.

Кавани откри резултата в 15-ата минута с феноменален прехвърлящ удар от сериозна дистанция. При попадението обаче останаха сериозни съмнения дали Кавани не е в положение за засада, като ВАР трябваше да прецени дали Бруно Фернандеш е докоснал топката в хода на атаката. 

През втората част Юнайтед създаде няколко голови положения, като Мейсън Грийнууд бе най-близо до попадение, но не успя да вкара. Вместо това Фулъм стигна до изравнителен гол в 76-ата минута, когато Джо Брайън засече центриране с глава.

С равенството Манчестър Юнайтед остава на второ място във Висшата лига, като на теория все още има риск да изгуби позицията си за сметка на Лестър, който по-късно днес гостува на Челси. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 15 минути игра Манчестър Юнайтед поведе в резултата. Давид де Хеа прати топката в предни позиции, където Бруно Фернандеш хитро пусна топката към Единсон Кавани, който дебнеше на ръба на засадата. Уругваецът се отскубна зад гърба на отбраната на "котиджърс" и още с първото си докосване отправи далечен прехвърлящ удар, който матира вратаря Ареола. При попадението останаха съмнения за засада - 1:0!

В 26-ата минута Бруно Фернандеш опита опасен удар от дистанция, но вратарят се намеси. В 38' Фабио Карвальо получи извеждащо подаване на фланга, откъдето младокът проби и преодоля с лекота Виктор Линдельоф, който дори не се опита да го спре. Последва удар от Карвальо към вратата на Юнайтед, но Де Хеа внимаваше и се намеси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 61-вата минута Адемола Люкман получи подаване на границата на наказателното поле, откъдето опита удар към вратата на "дяволите", но Де Хеа внимаваше. Седем минути по-късно Мейсън Грийнууд се позиционира добре в наказателното поле, за да засече центриране с глава, но ударът му премина встрани от вратата.

В 74-ата минута Единсон Кавани намери Мейсън Грийнууд с елегантно подаване в наказателното поле. Младият нападател на Манчестър Юнайтед излезе очи в очи с вратаря Ареола, но стреля право в него и не успя да вкара. Две минути по-късно Фулъм изравни резултата. Рийд центрира от десния фланг и намери Джо Брайън, който успя да вкара с глава - 1:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Манчестър Юнайтед е в серия от две поредни загуби, след като Лестър и Ливърпул ги победиха на "Олд Трафорд" в рамките на два дни. "Червените дяволи" се нуждаят от победа в днешния двубой, за да си гарантират второто място във Висшата лига. Техен съперник е Фулъм, който е на 18-о място и вече със сигурност отпада от елита на Англия.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Туанзебе, Линдельоф, Уан-Бисака, Мактомини, Фред, Погба, Бруно, Грийнууд, Кавани

Фулъм: Ареола, Риъм, Де Кордова-Рейд, Адарабийо, Кавайеро, Лемина, Люкман, Рийд, Брайън, Ангиса, Карвальо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички