Манчестър Юнайтед разпиля Челси и сложи край на серията от равенства в дербитата (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед разпиля Челси и сложи край на серията от равенства в дербитата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4762 0

Манчестър Юнайтед спечели отложеното дерби с Челси от 32-рия кръг на Висшата лига с 4:1 и се завърна на третата позиция във временното класиране! По този начин "червените дяволи" окончателно определиха и останалите участници от Острова в Шампионска лига през следващия сезон  - Манчестър Сити, Арсенал и Нюкасъл. 

Възпитаниците на Ерик тен Хаг сложиха край и на серията от пет дербита в надпреварата между двата тима, които завършваха без победител - най-често 1:1 или 0:0. 

В герои за победителите се превърнаха Каземиро (6'), Марсиал (45+6'), Фернандеш (73') и Рашфорд (78') с попаденията си, докато почетен гол за гостите отбеляза Жоао Феликс, включил се от пейката, след чудесен рейд в последната минута от редовното време. 

Най-лошата новина за домакините бе контузията на Антони още през първата част, който бе изнесен на носилка и принудително заменен от Рашфорд след половин час игра.

 

 

Първо полувреме

 

ГОЛ! Бразилската суперзвезда Каземиро откри резултата след едва 6 минути игра, след като се възползва от центриране на Ериксен от статично положение! Полузащитникът с глава наказа Кепа, а ВАР отдели известно време, за да прегледа ситуацията, но голмайсторът е бил в чиста ситуация за 7-мото си попадение. 1:0!

Video edited on Kapwing

Челси обаче пропусна първата голяма възможност за двубоя по време на среща! В конкретната ситуация Хол отправи ниско центриране към Мудрик, който се намираше в наказателното поле, но украинецът дори не успя да нацели вратата с разочароващия си опит.

Изключително лоша новина сполетя домакините след 25 минути игра, когато играта бе спряна за известно време след проблеми на Антони. Бразилецът първо бе прегледан на терена и моментално заменен от Рашфорд. Той обачне не успя да се изправи и бе изведен с носилка.

В 32-рата минута най-резултатният играч на "сините" през сезона пропиля нова възможност за изравняване на резултата, след като отново Хол центрира отляво, а завършването бе неточно. 

До края на полувремето натискът изцяло бе посока вратата на домакините, след като спадна енергията сред "червените дяволи" при смяната на Антони.

В първата от общо шест добавени минути Галахър се откри на чиста позиция и стреля по диагонал, но неточно. 

ГОЛ! Противно на очакванията - страхотно нападение в последните секунди доближи Юнайтед максимално близо до трите точки! Каземиро матира противниковата отбрана с един пас, докато Санчо отклони за Марсиал, който удвои за 2:0!

Второ полувреме

Домакините можеха да предрешат изхода от двубоя още с първата си опасна атака за втората част, но комбинация пред наказателното поле завърши с удар на Фернандеш в напречната греда!

В 71-вата минута класата на португалеца накара Фофана да извърши нарушение в наказателното поле, след като бе финтиран. С изпълнението на дузпата се нагърби именно Фернендеш, който не остави шансове на Кепа с лек удар в долния десен ъгъл! 3:0!

ГОЛ! След 7 минути "сините" видимо бяха в сложна ситуация, след като Фофана допусна нова ужасяваща грешка при подаване в наказателното поле. Логично, опитът му бе пресрещнат и кълбото се озова в Рашфорд, който я прати за 4-тото попадение в двубоя - 4:0!

ГОЛ! Гостите върнаха почетно попадение чрез Жоао Феликс в последната минута от редовното време, след като португалецът самостоятелно напредна и сам завърши възможността си! 4:1!

Стартови състави

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Шоу, Уан-Бисака, Варан, Каземиро, Ериксен, Фернандеш, Антони, Санчо, Марсиал

Челси: Кепа, Аспиликуета, Фофана, Чалоба, Хол, Галахър, Енцо, Чуквуемека, Мадуеке, Хаверц, Мудрик

Преди мача

"Червените дяволи" влизат в срещата от 4-то място във временното класиране, но с потенциал при успех да се изкачи до третото място с две точки повече от Нюкасъл. 

Челси пък е 12-ти и продължава да търси постоянството в резултатите след 3 поражения, реми и успех в последните си пет срещи от Висшата лига. На практика загубите през сезона достигнаха общо 15 на брой само в шампионата.

Двата тима обаче не са излъчвали победител в последните си 5 двубоя помежду си, които са се провели в първенството, а три последователни са завършили 1:1, останали два - 0:0.

На разположение днес не са Джоунс, Забицер, Мартинес и трайно контузеният Ван де Беек, докато изключително дълъг е списъкът за "сините" - Бадиашил, Бетинели, Броя, Джеймс, Кукурея, Канте, Моунт и Чилуел - всички те са аут поради контузии.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички