Манчестър Юнайтед не пощади 9 от Саутхемптън и ги разби с почти двуцифрен резултат!


Манчестър Юнайтед не пощади 9 от Саутхемптън и ги разби с почти двуцифрен резултат!
Снимка: Getty Images/Guliver

5770 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед унищожи Саутхемптън с безпощадното 9:0 като домакин в мач от 22-ия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" се възползваха от численото си преимущество, дошло още във втората минута на двубоя, за да реализират общо девет безответни попадения. "Светците" пък дори завършиха срещата с девет души, след като още един играч получи червен картон.

Любопитното бе, че от девет отбелязани попадения имаше осем различни голмайстори. Единствено резервата Антони Марсиал успя да вкара повече от веднъж, реализирайки две попадения в края на срещата. Освен него по едно попадение отбелязаха Уан-Бисака, Рашфорд, Кавани, Мактоминей, Бруно, Даниел Джеймс, а Беднарек си отбеляза автогол. 

Проблемите за Саутхемптън започнаха още във втората минута, когато необмислено влизане на Александър Янкович в краката на Скот Мактоминей му донесе директен червен картон, оставяйки "светците" с човек по-малко на терена. В края на срещата пък Ян Беднарек също получи директен червен картон за нарушение в наказателното поле, което доведе и до дузпа, реализирана от Бруно.

С победата Манчестър Юнайтед се изравни по точки с лидера Манчестър Сити (44), но въпреки деветте отбелязани попадения не успя да задмине "гражданите", които остават с по-добра голова разлика. Освен това "небесносините" са с 2 мача по-малко от своя конкурент. Юнайтед обаче вече може да се похвали с най-силната атака в първенството, задминавайки тази на Ливърпул по отбелязани попадения - 46 срещу 43.

Кризата в Саутхемптън пък се задълбочава, след като това беше четвърта поредна загуба за отбора във Висшата лига. Преди този кръг "светците" можеха да се похвалят с по-силна отбрана от тази на Юнайтед, а до преди няколко кръга се бореха дори за място в топ 4. Кризата с контузени играчи, както и двамата изгонени играчи, които ще трябва да изтърпят наказания, допълнително затрудняват задачата пред Ралф Хазенхютъл.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само две минути игра Саутхямптън остана с човек по-малко на "Олд Трафорд". Александър Янкович извърши огромна глупост, правейки грубо нарушение срещу Скот Мактоминей, което не остави избор на главния арбитър Майк Дийн освен да му покаже червен картон.

В 18-ата минута Юнайтед закономерно поведе в резултата, а това се случи благодарение на двамата крайни бранители на отбора. Люк Шоу отправи прецизно високо центриране в наказателното поле, а Арън Уан-Бисака успя да засече към вратата и да реализира - 1:0!

Седем минути по-късно "дяволите" удвоиха преднината си. Маркъс Рашфорд успя да засече подаване и да прати топката за втори път в мрежата на "светците" - 2:0! Три минути по-късно Джеймс Уорд-Праус имаше възможност да реализира, но Давид де Хеа спаси.

В 34-ата минута Юнайтед се добра и до трето попадение. Бранителят на Саутхямптън Ян Беднарек се оказа на пътя на подаването и неволно прати топката в собствената си врата, отбелязвайки си автогол - 3:0! 

Пет минути по-късно Манчестър Юнайтед отново се разписа. Люк Шоу намери Единсон Кавани, а уругвайският нападател засече с глава за 4:0! В края на първата част пък "дяволите" имаха претенции за дузпа, но нарушението се оказа на границата на наказателното поле.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53-ата минута Саутхемптън върна един гол чрез Че Адамс, но попадението бе отменено от ВАР заради засада. В средата на полувремето Юнайтед се добра до още един гол, след като Бруно Фернандеш намери резервата Антони Марсиал, а той се разписа - 5:0!

Две минути по-късно и Скот Мактоминей записа името си сред голмайсторите, след като негов удар ниско по земята от границата на наказателното поле се оказа неспасяем за МакКарти - 6:0!

В края на мача Юнайтед се добра до още три гола. Всичко започна в 83', когато Ян Беднарек извърши нарушение в наказателното поле, а след намесата на ВАР бе преценено, че не само има дузпа, но и бранителят трябва да бъде изгонен. Така Саутхемптън остана с 9 души, а Бруно Фернандеш вкара за 7:0!

Три минути по-късно Антони Марсиал добави още един гол на сметката си, възползвайки се от асистенция на Уан-Бисака - 8:0! Късно в добавеното продължение на мача и Даниел Джеймс успя да запише името си сред голмайсторите, възползвайки се от асистенция на Фернандеш - 9:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Само преди два кръга Манчестър Юнайтед оглавяваше класирането във Висшата лига, но след това допусна шокираща загуба от последния в класирането Шефилд Юнайтед, за да последва и равенство с Арсенал. Така "дяволите" слязоха на второто място, като понастоящем изостават на три точки от лидера Манчестър Сити, който дори е с мач по-малко.

Днешният съперник на Юнайтед е един от добре представящите се отбори през сезона. Саутхямптън започна много силно кампанията и до скоро беше в битката за топ 4, но след това "светците" допуснаха три последователни загуби, които ги отдалечиха от голямата цел.

Една от причините за неуспехите на Саутхямптън са многото контузени играчи - Обафеми, Смолбоун, Тела и Уолкът. Диало, Ромеу, Салису, Уолкър-Питърс и Яник пък са под въпрос за срещата. Футболистът на Ливърпул Такуми Минамино може да дебютира за "светците", след като бе привлечен под наем до края на сезона. За Юнайтед контузени са Рохо и Джоунс, а Мактоминей е под въпрос.

В последния кръг Скот Мактоминей бе принудително заменен, а феновете на Юнайтед заляха мрежата със забавни коментари за причината на напускането му - разстройство (подробности вижте тук).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Фред, Мактоминей, Бруно, Грийнууд, Рашфорд, Кавани

Саутхямптън: МакКарти, Бертранд, Стивънс, Беднарек, Рамзи, Дженепо, Янкович, Уорд-Праус, Армстронг, Ингс, Адамс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички