9 от Арсенал станаха лесна прячка за Уулвс във Висшата лига


9 от Арсенал станаха лесна прячка за Уулвс във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1635 0

Английският гранд Арсенал допусна кошмарно поражение от Уулвърхямптън с 2:1 като гост в мач от 22-ия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" поведоха в резултата, но допуснаха обрат след двама изгонени футболисти, за да прекъснат серията си от осем шампионатни мача без загуба.

Още в деветата минута Арсенал поведе в резултата, но попадението на Букайо Сака бе отменено от ВАР заради засада. В 32-рата минута Никола Пепе все пак реализира редовен гол за "топчиите", възползвайки се от асистенция на Александър Лаказет.

В края на първата част обаче се случи немислимото за гостите. Давид Луиз извърши нарушение в наказателното поле, за което получи директен червен картон, а от последвалата дузпа Рубен Невеш се разписа и прибра съотборниците си в съблекалнята при равен резултат.

Четири минути след подновяването на играта Уулвс се добра до пълен обрат, след като Жоао Моутиньо вкара в мрежата на Бернд Лено. В 72-ата минута именно стражът на "топчиите" се превърна във втория изгонен футболист на гостите, след като игра с ръка извън наказателното поле.

Така Арсенал доигра мача с двама души по-малко на игрището, което значително усложни задачата за взимане на точка от мача. След този мач Арсенал се нарежда на 10-о място с 31 точки, докато Уулвърхямптън е 13-и с 26 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички