Фулъм шокира Ливърпул за 6-а поредна загуба на "Анфийлд" във Висшата лига


Фулъм шокира Ливърпул за 6-а поредна загуба на "Анфийлд" във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3920 0

Шампионът на Англия Ливърпул допусна шесто поредно поражение на "Анфийлд", след като борещият се за оцеляване Фулъм ги надигра с минималното 0:1 в мач от 27-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Марио Лемина в края на първата част, а по-притеснителното за мърсисайдци бе, че бяха и игрово надиграни от далеч по-скромния си съперник.

Фулъм определено беше по-силният отбор на терена през първата част, като на няколко пъти можеха да се разпишат във вратата на Алисон. През втората част Ливърпул частично подобри играта си, но силите им не стигнаха дори за изравняване на резултата. За пръв път в историята си "червените" допускат 6 поредни домакински загуби, а освен това нямат победа на "Анфийлд" в 8-и пореден двубой.

Ливърпул е на седма позиция във Висшата лига с актив от 43 точки, като пред тях са отбори като Евертън и Уест Хем, които са с два мача по-малко. Това бе девето поражение за "червените" през сезона. Фулъм пък продължава да се бори за своето оцеляване, като заема 18-о място с актив от 26 точки - колкото има и 17-ият Брайтън, който обаче е с по-добра голова разлика, а и мач по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите започнаха по-силно срещата, като се добраха до няколко голови ситуации. Първо Джош Маджа стреля опасно от близко разстояние, но изкара топката в аут. След това Адемола Люкман на два пъти обстрелва вратата на мърсисайдци, но без резултат. Диого Жота и Мохамед Салах пък можеха да вкарат за Ливърпул, но ударите им бяха блокирани.

В следващите минути Фулъм продължи да изглежда по-опасният отбор на терена. Иван Кавайеро и Адамола Люкман пропуснаха две нови чудесни положения за гол. В края на първата част закономерното се случи - Фулъм откри резултата. Нямаше кой да спре Марио Лемина да нанесе остър удар по диагонала към далечния ъгъл на Алисон - 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на частта двата тима си размениха по една голова ситуация. Първо Диого Жота изпусна страхотен шанс за изравняване на резултата, а минута по-късно Ола Айна бе на добра позиция в наказателното поле, но се сгромоляса на тревата, претендирайки за дузпа, но съдията остави играта да продължи.

Постепенно играта на Ливърпул започна да се подобрява, а с това се увеличиха и шансовете за гол пред вратата на Фулъм. В 70-ата минута удар на Садио Мане с глава срещна гредата, а Салах пропусна да допълни. Малко по-късно Неко Уилямс чудесно видя непокрития Джердан Шакири, който с удар от границата на наказателното поле застраши вратата на "котиджърс". С това обаче се изчерпаха и по-опасните положения в срещата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Мисълта Ливърпул да не може да вкара гол от игрова ситуация вече над 10 часа на "Анфийлд" е просто абсурдна, но това е факт. Освен това, мърсисайдци записаха цели 5 поредни загуби у дома, което е нещо невиждано за цялата 128-годишна история на клуба.

Кошмарната серия и многото слаби резултати направиха така, че дори класирането в топ 4 и попадане в групите на Шампионска лига през следващия сезон изглеждат доста трудна задача за шампионите, които са вкарали само 1 гол през първите полувремена на последните си 12 мача.

Фулъм заема 18-ата позиция с 23 точки, като спасението (Нюкасъл) е на 3 точки, но и мач пасив. Това значи, че при поражение ситуацията за "котиджърс" става много тежка и оцеляването може да се окаже мираж.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Н. Уилямс, Филипс, Р. Уилямс, Робъртсън, Вайналдум, Милнър, Кейта, Шакири, Салах, Жота

Фулъм: Ареола, Тете, Андерсен, Тосин, Аина, Рийд, Лемина, Луукман, Кавалейро, Декордова-Рийд, Маджа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички