След разгромното 0:7: Изпадащият УБА шокира Ливърпул на "Анфийлд"


След разгромното 0:7: Изпадащият УБА шокира Ливърпул на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

4713 0

Английският шампион Ливърпул изненадващоне успя да победи Уест Бромич Албиън като домакин след равенство 1:1 в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци тотално надиграха своя съперник през първата част, но вкараха само един гол, който бе сензационно върнат през второто полувреме, когато "дроздовете" подобриха играта си.

Садио Мане отбеляза попадението за "червените" през първата част, възползвайки се от брилянтен пас на Жоел Матип. Бранителят обаче имаше лошия късмет да се контузи през втората част, когато получи болки в областта на слабините и бе принудително заменен. След това УБА допълнително притисна именития си съперник и стигна до изравнителен гол чрез Аджаи.

Мърсисайдци инкасираха равенството само няколко дни след разгромния си успех над Кристъл Палас с 0:7 като гост. Ливърпул разполага с 32 точки на върха в класирането, като е само с три повече от втория Евертън. Хората на Сам Алърдайс пък записаха петия си "хикс" през сезона и вече имат 8 пункта на предпоследното 19-о място.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Ливърпул упражни натиск още от първата минута и резултатът не закъсня. В 12' Жоел Матип разсече отбраната на "дроздовете" с дълго подаване за Садио Мане, който елегантно овладя на гърди, а след това прати топката в мрежата - 1:0!

В следващите минути Ливърпул продължи да диктува събитията на терена и да създава положения пред вратата на Уест Бромич, но до гол така и не се стигна. Гостите не успяха да създадат никаква работа на Алисон до края на частта.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути на втората част УБА започна по-често да поглежда към вратата на своя домакин и успя да организира няколко атаки. В 59-ата минута пък Жоел Матип получи болки в областта на слабините и бе принудително заменен от Рис Уилямс.

В 72-ата минута "дроздовете" изпуснаха най-доброто си положение в мача. След страхотен дълъг пас на Сойерс, топката стигна до Карлан Грант, който излезе сам срещу вратаря Алисон. Бразилският страж обаче успя добре да се позиционира и да претоврати гол във вратата си.

10 минути по-късно Уест Бромич стигна до изравнителен гол. След центриране в наказателното поле Аджаи надскочи Фабиньо и нанесе удар към вратата, който рикошира в страничния стълб, а след това влезе в мрежата с леко докосване и до тялото на Алисон - 1:1!

В 90-ата минута Роберто Фирмино стреля с глава от непосредствена близост, но Джонстън успя да отклони удара му към гредата и да предотврати гол.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Въпреки кадровите проблеми в последните месеци Ливърпул влиза в двубоя като лидер във Висшата лига с актив от 31 точки. Мърсисайдци са в серия от две поредни победи, като в миналия кръг разгромиха Кристъл Палас като гост с 0:7. Уест Бром е пълната противоположност: 19-о място със 7 пункта и без победа в последните си 4 мача, но с нов треньор - Сам Алърдайс.

За днешния двубой Юрген Клоп няма да може да разчита на трайно контузените Върджил ван Дайк, Джо Гомес, Диого Жота и Костас Цимикас. Под въпрос за срещата са Джеймс Милнър, Джердан Шакири, както и Тиаго Алкантара, чието завръщане се очаква с нетърпение от феновете на "червените". Гостите са без контузените Бартли и Таунзенд и наказания Ливърмор, а Робсън-Кану е под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Фабиньо, Матип, Арнолд, Вайналдум, Хендерсън, Джоунс, Мане, Салах, Фирмино

Уест Бром: Джонстън, Гибс, О'Шей, Аджаи, Фърлонг, Сойърс, Галахър, Робинсън, Диангана, Филипс, Грант

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички