Дарвин Нунес си изпусна нервите, а Ливърпул изпусна нови ценни точки във Висшата лига (ВИДЕО)


Дарвин Нунес си изпусна нервите, а Ливърпул изпусна нови ценни точки във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6939 0

Английският гранд Ливърпул не успя да победи Кристъл Палас след равенство 1:1 на "Анфийлд" в мач от втория кръг в новия сезон във Висшата лига. Във втори пореден мач "червените" не съумяха да стигнат до успеха и вече изостават на четири точки от лидерите Манчестър Сити и Арсенал.

Ливърпул започна агресивно срещата, но Кристъл Палас бе отборът, който откри резултата - и то с първия си удар в мача. Уилфред Заха намери уязвимата зона в отбраната на Ливърпул в лицето на Нат Филипс и се отскубна зад гърба му, за да отбележи в 32'.

До края на полувремето дебютиращият на "Анфийлд" Нунес уцели греда, но до изравнителен гол не се стигна. През втората част обаче мърсисайдци трябваше да обръщат мача с човек по-малко, след като Нунес си изпусна нервите и получи директен червен картон за удар срещу противник, който успя да го провокира. 

Само четири минути по-късно Луис Диас направи страхотен индивидуален пробив, за да изравни резултата. В заключителните минути Ливърпул тотално доминираше и пропусна няколко шанса за гол, за да се примири с равенството.

След два мача Ливърпул разполага с едва 2 точки, след като направи "хикс" и с Фулъм в първия кръг. Манчестър Сити и Арсенал са лидери с 6 пункта. В следващия кръг Ливърпул гостува на Манчестър Юнайтед в голямото дерби на Англия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първата минута Ливърпул можеше да излезе напред в резултата. Трент Александър-Арнолд центрира опасно в наказателното поле за Дарвин Нунес, но стражът Гуаита излезе и боксира. Топката обаче се озова на крака на Джеймс Милнър, който направи тежко първо докосване, но все пак успя да нанесе удар. Изпълнението обаче не намери целта.

Ливърпул продължи срещата с агресивен натиск, който водеше до непрестанни атаки към противниковата врата. Диас, Нунес и Салах се опитваха до тормозят всячески отбраната на Палас, която обаче оцеляваше. Играта бе изцяло в половината на "орлите", които много рядко стигаха до противниковото наказателно поле.

С първия си удар в мача Кристъл Палас шокира Ливърпул и откри резултата. Изритана топка от вратаря Гуаита се озова в Еберичи Езе, който преодоля противников играч и подхвана обещаваща контраатака. Той веднага осигури извеждащ пас за Уилфред Заха зад гърба на отбраната. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед излезе сам срещу Алисон и отбеляза - 0:1!

Video edited on Kapwing

Заха установи, че може да пробива по-лесно през зоната на Натаниел Филипс и започна непрестанно да атакува от там. В 40-ата минута бързоногият нападател на Кристъл Палас пак се измъкна зад гърба на Филипс и излезе на голова позиция, но този път Алисон скъси бързо ъгъла и го спря.

В продължението на първата част Харви Елиът предостави великолепно меко подаване за Дарвин Нунес в наказателното поле. Нападателят овладя на гърди и опита удар, който обаче срещна страничния стълб. След това Ван Дайк можеше да направи добавка, но играта бе спряна за нарушение.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна агресивно и второто полувреме в търсене на изравнителен гол. В 57-ата минута обаче "червените" останаха с човек по-малко: Андерсен от Кристъл Палас изплъска Дарвин Нунес в гръб, а той си изпусна нервите и го удари с глава в лицето. Главният арбитър показа директен червен картон на Нунес.

Video edited on Kapwing

Четири минути по-късно Ливърпул изравни резултата, макар и с човек по-малко. Луис Диас овладя топката на тълчлинията, откъдето навлезе към наказателното поле. Последва много хубав удар от границата на пеналтерията, който порази вратата на Кристъл Палас - 1:1!

Video edited on Kapwing

Голът на Диас надъха още повече колумбиеца, който стана много опасен в атака. Палас не се възползва от числовото си преимущество и се прибра пред наказателното си поле. В 79-ата минута обаче "орлите" можеха отново да излязат напред в резултата, след като Уилфред Заха засече опасно центриране в наказателното поле, но не уцели вратата.

В 87-ата минута Мохамед Салах стреля опасно към вратата на Палас, но бе достатъчно добре затворен, за да не може да нанесе точен удар. Три минути по-късно Фабио Карвальо нанесе мощен удар от воле с левия крак, но изстрелът му профуча на сантиметри от страничния стълб.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Филипс, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Милнър, Елиът, Диас, Салах, Нунес

Кристъл Палас: Гуаита, Клайн, Уорд, Андерсен, Гуехи, Мичъл, Езе, Дукуре, Шлуп, Заха, Аю 

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул стартира с грешна стъпка новия сезон във Висшата лига, след като не успя да победи Фулъм като гост в откриващия мач. Хората на Юрген Клоп опитаха да вземат трите точки с минимални усилия, но това не се получи, а сега ще искат да се поправят пред собствена публика.

Палас обичайно е добър съперник за Ливърпул, като "червените" са спечелили последните 10 мача срещу "орлите" във Висшата лига. Двата тима играха наскоро и в приятелски мач, като отново Ливърпул излезе победител.

Къртис Джоунс, Каоимин Келехър, Ибрахима Конате, Тиаго Алкантара и Алекс Окслейд-Чембърлейн са контузени в състава на Ливърпул и няма да вземат участие в днешния мач. Диого Жота, Жоел Матип и Костас Цимикас са под въпрос.

ТОП коефициенти за двубоя Ливърпул - Кристъл Палас!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички