Ливърпул удари дъното! Борещ се за оцеляване превзе "Анфийлд"


Ливърпул удари дъното! Борещ се за оцеляване превзе "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

3354 0

Английският шампион Ливърпул допусна шокираща загуба от Бърнли като домакин с 0:1 в мач от 19-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци пропиляха куп положения в мача, за да бъдат наказани в края на мача от Ашли Барнс, който отбеляза от дузпа. По този начин Бърнли прекъсна серия от 68 поредни мача без загуба за ливърпул на митичния "Анфийлд".

"Червените" започнаха срещата без Мохамед Салах и Роберто Фирмино, които бяха заменени от Дивок Ориги и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Именно Ориги обаче се превърна в големия грешник за Ливърпул, след като в края на първата част пропиля чисто голово положение сам срещу вратаря.

През втората част Ливърпул продължи да притиска своя съперник, който не допусна да бъде пробит. Стражът на Бърнли Ник Поуп се отличи със страхотни намеси, които опазиха мрежата му суха. В 83-ата минута Ашли Барнс се измъкна сам срещу вратаря, а след минимален контакт с Алисон бе отсъдена дузпа, от която дойде и победният гол.

Този успех даде глътка въздух на Бърнли в битката за оцеляване, като тимът дори се изкачи с една позиция - до 16-о място, с актив от 19 точки. Ливърпул пък регистрира третата си загуба през сезона и остава на четвърто място с 34 точки - на шест от лидера Манчестър Юнайтед.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха да натискат своя съперник от първата минута, но без особен резултат. Мърсисайдци трудно достигаха до ситуации пред вратата на Бърнли, тъй като гостите бяха отлично подредени в отбрана. Впоследствие "червените" опитаха няколко удара от дистанция, които също не помогнаха.

В 43-ата минута бранител на Бърнли допусна груба грешка и остави Дивок Ориги сам срещу вратаря Ник Поуп. Нападателят на Ливърпул обаче вложи твърде много сила и височина в удара си и топката се удари в напречния стълб на вратата.

Секунди след последния съдийски сигнал страстите на терена се нагорещиха, след като Фабиньо и Ашли Барнс се спречкаха. Няколко играчи влязоха в конфронтация, а същото сториха двамата треньори Юрген Клоп и Шон Дайк, но в тунела. Ливърпул претендираше за втори жълт картон на Барнс, но вместо това картон видя само Фабиньо.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-вата минута Трент Александър-Арнолд стреля опасно към близкия ъгъл на вратата, но Поуп отново се намеси. В 57' Юрген Клоп извърши двойна смяна, включвайки в игра Мохамед Салах и Роберто Фирмино, които замениха Окслейд-Чембърлейн и Дивок Ориги.

В 60-ата минута Джини Вайналдум спечели пространство и стигна до границата на наказателното поле, за да подаде към непокрития Мохамед Салах. Египтянинът стреля от чиста позиция, но Поуп се прояви със страхотно спасяване.

В 74' Александър-Арнолд опита центриране в наказателното поле, а играч на Бърнли докосна топката с ръка. Съдията обаче подмина ситуацията, а ВАР също не видя аргументи да бъде отсъдена дузпа. В 82' Бърнли получи дузпа за нарушение на Алисон срещу Барнс, който сам пое отговорността да изпълни дузпата и вкара - 0:1!

В 89-ата минута Александър-Арнолд отправи прострелно подаване към Роберто Фирмино, който подложи крак и насочи към вратата, но по някакъв начин топката отново бе блокирана пред голлинията и Бърнли оцеля.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул е без победа в последните си четири мача, след като записа три равенства и една загуба. Поражението дойде от Саутхямптън, докато в последния кръг мърсисайдци не успяха да победят временния лидер Манчестър Юнайтед на "Анфийлд". Колебливите резултати изместиха "червените" от върха, като понастоящем се нареждат четвърти с 34 точки - на шест от лидера, който е с мач повече.

Пред Бърнли целта за сезона е една - оцеляването в елита. Към момента тимът се подрежда 17-и с 16 точки - на четири пункта над 18-ия Фулъм, който е и с мач повече. Ливърпул продължава да има кадрови проблеми в дефанзивен план, където Върджил ван Дайк и Джо Гомес остават трайно контузени, както и левият бек Костас Цимикас. Добрата новина е, че Жоел Матип вече тренира наравно с отбора и може да се появи в игра. Диого Жота и Наби Кейта също остават в лазарета.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Матип, Робъртсън, Тиаго, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Шакири, Мане, Ориги 

Бърнли: Поуп, Тейлър, Мий, Тарковски, Лоутън, Макнийл, Браунхил, Уестууд, Брейди, Барнс, Ууд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички