Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед не се победиха в скучен мач


Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед не се победиха в скучен мач
Снимка: Getty Images

2884 0

Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед не се победиха в изтеглен мач от 29-ия кръг на английската Висша лига. В дъждовната лондонска вечер двубоят завърши 0:0, а чистите ситуации за гол липсваха, като Кристъл Палас дори регистрира повече точни удари от съперника си - 2:1.

Оле Гунар Солскяер заложи на Единсон Кавани на върха на атаката, но уругвацът изигра слаб мач, подобно на останалите си съотборници.

Първата по-опасна ситуация беше в 17-тата минута, когато удар на Рашфорд мина покрай вратата. В края на първото полувреме чудесен шпагат на Джоел Уард попречи на топката да достигне до Кавани, който без проблем щеше да я насочи в опразнената врата.

През второто полувреме двата отбора заложиха на разиграване на сигурно и освен честите центрирания към двете врати, на игрището не се случваше нищо друго по-интересно. В края на мача първо Мейсън Гринууд, а после и Патрик ван Анхоолт бяха близо да донесат трите точки за своите отбори, но завършващите им удари не затрудниха вратарите.

По този начин Манчестър Юнайтед запази втората си позиция в класирането, но вече изостава на цели 14 точки от градския си съперник, а през идния уикенд предстои и директен сблъсък между двата отбора. При загуба в дербито "червените дяволи" биха поднесли на тепсия титлата на тима на Пеп Гуардиола. 

Кристъл Палас от своя страна продължава да е на 13-то място в класирането и вече е на 11 точки над чертата на изпадащите. В следващия кръг те гостуват на Тотнъм в поредното лондонско дерби през сезона.

Първо полувреме:

В първите минути от двубоя Манчестър Юнайтед владееше повече топката и разиграваше спокойно. Постепенно Кристъл Палас изравни играта, но до по-сериозни опасности пред една от двете врати не се стигна. В 17-тата минута опасен удар на Маркъс Рашфорд профуча близко до страничния стълб.

В първите 30 минути от мача Манчестър Юнайтед беше по-дейният отбор и регистрира 69% притежание на топката. В 44-тата минута Джоел Уард се хвърли на шпагат пред погледа на Единсон Кавани и предотврати сигурен гол.

Второ полувреме:

Второто полувреме започна с натиск на Кристъл Палас, но след изпълнените два ъглови удара, нулевият резултат остана непроменен. С напредването на мача играчите на двата отбора станаха още по-предпазливи и не се впускаха в рисковани атаки.

След 70-тата минута Оле Гунар Солскяер пусна в игра Скот МакТоминей и Даниел Джеймс в опит да раздвижи играта. В 80-тата минута Мейсън Гринууд бе на косъм да открие резултата, но ударът му премина на сантиметри над напречната греда.

В самия край на срещата Кристъл Палас можеше да стигне до важни три точки, но Патрик ван Анхоолт не успя да нанесе хубав удар от изгодна ниско центриране и Дийн Хендерсон улови без проблеми. Това беше и последното по-интересно положение в мача.

 

ПРЕДИ СРЕЩАТА: 

Домакините от Кристъл Палас заемат 13-о място в класирането и се намират на 10 точки над чертата на изпадащите. През първия полусезон тимът успя да нанесе поражение на "червените дяволи" с 3:1 като гост. Сега под въпрос за двубоя е звездата на отбора Уилфред Заха, както и защитникът Тайрик Мичъл. Твърдо аут за днешния сблъсък пък е халфът Джеймс Макартър.

Манчестър Юнайтед от своя страна няма да може да разчита на Пол Погба, Хуан Мата и Фил Джоунс. Тимът на Оле Гунар Солскяер се намира на второ място в класирането и днес има възможност да стопи преднината на Манчестър Сити от 15 точки. В предния кръг "червените дяволи" записаха нулево равенство с Челси, а само след четири дни им предстои дерби с "гражданите", от което до голяма степен зависи кой ще вдигне титлата в Англия през този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички