Нов обрат спаси Манчестър Юнайтед срещу изпадащия Фулъм и ги върна на върха във Висшата лига


Нов обрат спаси Манчестър Юнайтед срещу изпадащия Фулъм и ги върна на върха във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4237 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед спечели гостуването си на Фулъм с 1:2 в мач от 19-ия кръг на Висшата лига. "Дяволите" се нуждаеха от обрат на "Крейвън Котидж", за да спечелят трите точки и отново да оглавят подреждането в шампионата.

В самото начало на срещата Адемола Лукман откри за Фулъм. Малко след това Фред падна в наказателното поле след контакт с противников играч, но съдията подмина ситуацията, въпреки че имаше основания да бъде отсъдена дузпа.

Все пак изравнителният гол дойде в средата на полувремето, когато Единсон Кавани се възползва от лоша намеса на вратаря Ареола. В следващите минути Юнайтед срещна трудности да се добере до второ попадение, което все пак дойде в средата на втората част, когато Пол Погба се разписа с красив гол от дистанция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в петата минута домакините изненадаха своя съперник и откриха резултата. Замбо изведе Лукман зад гърба на отбраната на Юнайтед и с прецизен удар успя да реализира за Фулъм - 1:0!

Няколко минути по-късно Фред се строполи в наказателното поле, като останаха съмнения дали не е бил фаулиран, но съдията остави играта да продължи. В 21' Бруно Фернандеш уцели греда, а секунди по-късно Единсон Кавани изравни резултата след лоша намеса на вратаря Ареола - 1:1!

Минута по-късно Фернандеш отново стреля опасно по посока на вратата на Фулъм, но този път Ареола се прояви с брилянтна намеса. До края на полувремето натискът на Юнайтед не даде резултат, нито пък доведе до достатъчно добри голови ситуации пред вратата на "котиджърс".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути на втората част Фулъм успя да стигне до няколко положения пред вратата на Де Хеа, но испанецът се справи. В 65-ата минута пък Пол Погба показа брилянтна игра около границата на наказателното поле, откъдето нанесе превъзходен удар към далечния ъгъл и отбеляза - 1:2!

Фулъм не се отказа до края да търси изравнителен гол, но ситуациите пред вратата на Де Хеа се увенчаха с неуспех. Така Юнайтед взе трите точки и си върна първото място във Висшата лига с 40 пункта - с две повече от втория и третия Манчестър Сити и Лестър. Фулъм остава на 18-о място с 12 точки.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В предишния кръг Манчестър Юнайтед запази първото си място във Висшата лига, след като си тръгна непобеден от "Анфийлд" в труден мач с шампиона Ливърпул. "Червените дяволи" обаче трябва да се стремят към нова победа, ако искат да продължат да водят подреждането във Висшата лига, което е временно оглавено от Лестър, който победи Челси.

Техният съперник - Фулъм, не по-малко се нуждае от победата, тъй като се бори за своето оцеляване. "Котиджърс" се нарежда на 18-о място с едва 12 точки, но е и с мач по-малко. Фил Джоунс, Маркос Рохо и Брандън Уилямс са играчите, на които Оле Гунар Солскяер няма да може да разчита за днешния мач. Домакините пък са без Кеърни, Конголо и Робинсън.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Фулъм: Ареола, Тете, Андерсен, Лофтъс-Чийк, Адарабиойо, Кавалейро, Лукман, Рийд, Брайън, Ангиса, Айна

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Баи, Магуайър, Шоу, Фред, Погба, Бруно, Грийнууд, Марсиал, Кавани

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички