Две вратарски грешки решиха двубоя Евертън - Манчестър Юнайтед


Две вратарски грешки решиха двубоя Евертън - Манчестър Юнайтед
Снимка: Gulliver/GettyImages

3686 0

Евертън и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 1:1 своя мач от 28-ия кръг на Висшата лига, игран на "Гудисън Парк". В мача, който прекъсна серията им от 2 поредни победи, от спечелената точка трябва да са доволни повече гостите, особено след силно второ полувреме за тима на Карло Анчелоти.

Доминик Клавърт-Люин откри за домакините още в 3-ата минута след страхотен гаф на Давид Де Хеа. Бруно Фернандеш върна Юнайтед в играта с попадение в 32". В самия край на мача втори гол на "карамелите" беше отменен след ВАР в любопитна ситуация. В класирането "червените дяволи" остават на пето място, докато Евертън заема 11-а позиция. 

Първо полувреме

Мачът започна доста неприятно за гостите - в 3' Давид Де Хеа се канеше да вкара топката в игра, когато Доминик Калвърт-Люин ускори и успя да излезе пред него, докато вратарят замахваше. Калвърт-Люин успя да изпъне левия си крак, да срещне с него топката и да я прати във вратата зад гърба на Де Хеа. "Червените дяволи" получиха възможност да изравнят само 4 минути по-късно, когато Неманя Матич стреля от ръба на наказателното поле, но ударът му срещна напречната греда. В следващите десетима минути гостите стигнаха до още 5 удара към вратата на Пикфорд, но никой от тях не беше точен. 

Настойчивостта на Манчестър Юнайтед даде резултат чак в 32-ата минута. Тогава Бруно фернандеш получи пас, освободи си пространство и стреля от дистанция, пращайки топката под плонжа на Пикфорд.

Около 40-ата минута на терена се разигра грозна случка - Калвърт-Люин влезе с груб шпагат на Люк Шоу край страничната линия, а докато играчът на Юнайтед бе на земята, Том Дейвис гло блъсна с тяло. Ситуацията и последвалото пререкание донесоха на Калвърт-Люин и на Шоу по един жълт картон. В предпоследната минута от добавеното време Евертън можеше отново да вземе преднина в мача, след като Лейтън Бейнс отправи страхотно центриране, Ришарлисон обаче не успя да намери добре топката с глава.

Второ полувреме

През втората част Евертън недвусмислено показа, че иска да вземе нещо в този мач и попритисна съперника. В 57' се стигна до възможност за тях, след като Сигурдсон нацели десния стълб на Де Хеа при изпълнение на пряк свободен удар. Ришарлисон обаче не се ориентира да отиграе отскочилата топка и възможността отлетя. В 69' Калвърт-Люин проби скоростно и стреля, но Давид Де Хеа отрази с вещина. 

В 72' в игра влезе новото попълнение на Манчестър Юнайтед Одион Игало, който зае мястото на Мейсън Грийнууд, а Хуан Мата влезе вместо Мактоминей. В 77' Бруно Фернандеш нахлу отляво и центрира към Игало след чудесна контраатака. Том Дейвис обаче успя да избие топката в корнер. Като цяло, през втората част Евертън е по-агресивен в голяма част от времето. В последните минути на мача Магуайър успя да неутрализира няколко опасности пред вратата на Юнайтед с умели отигравания.

В 90' изглеждаше, че въпреки по-добрата игра на Евертън след почивката, гостите ще си тръгнат с трите точки от Ливърпул, но Джордаж Пикфорд направи чудесно двойно спасяване. Първо той отрази с ръка изстрел на Фернандеш, а после с крак опит на Игало. Всичко това се случи за няколко секунди. В 90+2' и Де Хеа се отчете със спасяване. 

В 90+3" Калвърт-Люин стигна до втори гол, който щеше да донесе победата на Евертън, но след намеса на ВАР реферът установи, че в ситуацията е имало засада. В тази позиция е бил седящия на тревата в момента на удара Сигурдсон, който с отместването на крака си е повлиял на играта. Така резултатът остана 1:1. 

Стартови състави:

ЕВЕРТЪН: Пикфорд, Холгейт, Кийн, Коулман, Нейнс, Гомеш, Дейвис, Уолкът, Сигурдсон, Ришарлисон, Калвърт-Люин

Пикфорд, Холгейт, Кийн, Коулман, Нейнс, Гомеш, Дейвис, Уолкът, Сигурдсон, Ришарлисон, Калвърт-Люин

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Матич, Фред, Мактоминей, Фернандеш, Грийнууд, Марсиал

ПРЕДИ МАЧА

"Карамелите" ще излязат по-свежи от гостите си днес, тъй като не игра през седмицата, а "червените дяволи" имаха в четвъртък мач с Брюж в Лига Европа. Грандът от Манчестър е в добра серия в последно време - в последните си 5 мача във всички турнири те запазиха вратата си суха.

Евертън, за разлика от тях, има притеснения. В последния кръг на първенството те загубиха от Арсенал в мач с 5 гола, а особено зле в двубоя изглеждаше защитата им. Днес ще стане ясно намерил ли е решение за проблема треньорът Карло Анчелоти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички