Челси остава трети след минимална победа срещу Норич


Челси остава трети след минимална победа срещу Норич
Снимка: Gulliver/GettyImages

2785 0

Отборът на Челси постигна минимална победа при домакинството си на Норич в мач от 36-тия кръг на Висшата лига. Двубоят на "Стамфорд бридж" завърши 1:0, а единствения гол за "сините" отбеляза Оливие Жиру в края на първото полувреме. 

По този начин Челси се установи на третата позиция във временното класиране във Висшата лига, като събира актив от 63 точки и е на 4 пред Манчестър Юнайтед и Лестър. Норич остава последен с 21 пункта. А ето и всичко по-интересно от двубоя:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Челси достига до първо по-опасно положение за гол в 16-тата минута, но удар на Кристиан Пулишич е блокиран от бранител на Норич. В 28-мата минута домакините се опитаха да изградят нова опасност пред вратата на своя съперник. Маркос Алонсо подаде по земя отляво и намери Пулишич. Американецът стреля, но ударът му мина встрани от вратата на Крул.

В 31-вата минута се получи лош сблъсък между Пулишич и Тим Клозе, в който пострада бранителя на Норич. В 34-тата минута Вилиян центрира от корнер, след което Аспиликуета насочи топката с глава и Лофтъс-Чийк бе близо до откриване на резултата, но не успя да засече. Малко след това Пулишич страхотно се завъртя и само блестящата намеса на Тим Крул предотврати гола.

Маркос Алонсо е поредният, който пробва опасен удар в 38-ата минута. Натискът на Челси се усилва. И ето, че в самия край на първото полувреме домакините стигат до откриване на резултата. Кристиан Пулишич центрира отлично в наказателното поле и Оливие Жиру с глава бе точен за 1:0!

Така Челси се прибира на почивка с преднина от един гол.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 52-рата минута Вилиян опитва опасен удар по посока на вратата на Норич, но той е блокиран от футболист на гостите. В 61-вата минута "канарчетата" опитват изстрел чрез Джамал Люис. Той обаче печели само корнер. В 66-тата минута топката изненадващо достигна до Сезар Аспиликуета, а десният бек стреля хубаво към вратата на Крул, но топката премина над напречната греда.

В последните 10 минути Челси предимно владее топката, но не успява да организира опасно положение пред вратата на Норич. Центриране на Аспиликуета все пак намери Жиру, но французинът не успя да нанесе добър удар. В 75-тата минута Пулишич бе изведен по чудесен начин от Жиру, но Тим Крул отрази удара му.

В 85-тата минута Челси разигра добре и топката достигна до Вилиян. Бразилецът плъзна топката по земя към Жиру, но авторът на единствения гол в срещата на успя да насочи топката в мрежата за втори път.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕЛСИ: Кепа Арисабалага, Сезар Аспиликуета, Курт Зума, Антонио Рюдигер, Маркос Алонсо, Матео Ковачич, Жоржиньо, Рубен Лофтъс-Чийк, Вилиян, Кристиан Пулишич, Оливие Жиру

НОРИЧ: Тим Крул, Макс Аарънс, Бен Годфри, Тим Клозе, Джамал Люис, Алекс Тетей, Кени МакЛийн, Лукас Руп, Тод Кантуел, Онел Ернандес, Йосип Дърмич

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Отборът на Челси загуби тежко последния си двубой от първенството на гости на Шефилд Юнайтед с 0:3. Играчите на Франк Лампард трябва да търсят задължителна победа в днешния ден, след като са замесени в ожесточена битка за класиране в местата, даващи право на участие в Шампионската лига.

Тимът на Даниел Фарке се намира в тежка криза и изпадна от Висшата лига след загуба у дома с 0:4 от Уест Хям в последния кръг. „Канарчетата“ са вкарали едва един гол след подновяването на Висшата лига и всичко друго, освен поражение за тях в днешния ден, ще бъде изненада. Двата тима вече се срещнаха по-рано през сезона, като на „Каръл роуд“ Челси успя да постигне успех с 3:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички