Шампионът е повален! "Пчелички" биха Манчестър Сити за втори път през сезона (ВИДЕО)


Шампионът е повален! "Пчелички" биха Манчестър Сити за втори път през сезона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10214 0

Манчестър Сити си бе гарантирал третата поредна шампионска титла във Висшата лига, но завърши първенството с два мача без победа! "Гражданите" допуснаха поражение с минималното 0:1 от Брентфорд в последния кръг, като по този начин "пчеличките" сломиха първенеца и в двата мача през кампанията!

Единственият гол падна пет минути преди края на редовното време, когато Пинок завърши чудесна отборна атака с няколко разменени подавания в наказателното поле. До края пък "гражданите" така и не съумяха да изравнят, въпреки че имаха възможности.

Така след победата с 2:1 на "Етихад Стейдиъм" през ноември миналата година, Брентфорд отново успя да победи Манчестър Сити, макар и шампионът да бе с доста по-експериментален състав този път.

Брентфорд стори каквото зависи от него, за да играе за исторически първи път в европейските клубни турнири, но Тотнъм и Астън Вила също записаха победи и останаха пред "пчеличките" в подреждането.

Манчестър Сити финишира с 89 точки след равенство и загуба в последните два кръга - с аванс от пет пред втория Арсенал. Брентфорд пък остана девети с 59 пункта - точка пасив от Тотнъм и две пасив от Астън Вила.

За футболистите на Пеп Гуардиола сезонът не е свършил, тъй като предстоят два финала в преследване на голямата цел - мечтан требъл. Първо Манчестър Сити се изправя срещу Манчестър Юнайтед в спор за трофея от ФА Къп (03.06), а след това и в дуел срещу Интер за първи триумф в историята на "гражданите" в Шампионска лига (10.06).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Сити контролираше топката през почти цялото време от първата половина на частта. Въпреки това Брентфорд играеше много агресивно и показа, че все пак ще търси своите шансове! В 10-ата минута Уиса дори намери страничния стълб и милиметри го разделиха от мечтано попадение срещу Сити!

И след като в първите 20-30 минути игра домакините рядко излизаха от половината си, последва период, в който "гражданите" трябваше да се отбраняват за по-дълго. Въпреки това чистите голови положения липсваха.

До края на полувремето така и никой тим не съумя да вземе преимущество. Ударите на полувремето бяха 6 на 5 за Сити с по един точен за двата отбора. Притежанието на топкат пък бе 68% в полза на "гражданите" срещу 32" за Брентфорд.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакинтие започнаха много устремено втората част и като по чудо резултатът не бе открит 10 минути след старта. Брентфорд имаше претенции за дузпа в ситуация, в която впоследствие Едерсон се намеси решаващо след удар от близка дистанция.

В 62-рата минута Алварес бе изведен в наказателното поле и стреля от опасна позиция, но там самопожертвователно бранител се хвърли и блокира изстрела.

10-ина минути след това за пореден път в мача играчите на домакините имаха претенции за дузпа - този път за нарушение от Кайл Уокър.

85' - 1:0! Пинок откри резултата пет минути преди края на редовното време. Отлично развита отборна атака и разменени подавания в наказателното поле, като нападението завърши с изстрел преодолял бранителите на Сити, както и Едерсон.

Video edited on Kapwing

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В подреждането Сити е лидер с 89 точки - 8 повече от втория Арсенал. Ситуацията при Брентфорд обаче е доста по-любопитна. Тимът е на 9-о място с 56 пункта, като седмата позиция дава право на участие в Лигата на конференциите.

Към момента там е Астън Вила с 58 точки, а 8-и е Тотнъм с 57. Така при поражение (при "шпорите" и равенство) и за двата тима и същевременно успех за Брентфорд - "пчеличките" ще запишат мечтано постижение и ще играят в Европа.

Любопитното е, че при първата им среща през този сезон Брентфорд победи с 2:1 като гост на "Етихад Стейдиъм", и то в двубой, в който Сити търсеше 3-те точки далеч по-устремено, отколкото ще го стори днес. В предните две срещи от това съперничество пък "гражданите" надделяваха без да допускат попадение (съответно с 1:0 и 2:0).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички