Брентфорд направи за смях Манчестър Юнайтед и огорчи феновете на "червените дяволи" (ВИДЕО)


Брентфорд направи за смях Манчестър Юнайтед и огорчи феновете на "червените дяволи" (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

8612 0

Брентфорд успя да поднесе една от изненадите на сезона още във втория кръг на Висшата лига, тъй като успя да разбие Манчестър Юнайтед с 4:0 в Лондон. Столичаните съумяха да вкарат попаденията между 10-тата и 35-тата минута, като "червените дяволи" дори не успяха да се защитят пред атаките на "пчеличките".

Двубоят започна равностойно, като атаки се организираха посока и на двете врати. Домакините се оказаха по-настоятелните и след десетина минути наложиха волята си на терена и "дъждът от попадения" започна.

Дасилва откри с удар от далечина, при който Де Хеа се намеси ужасяващо и топката мина под плонжа му. Всичко тръгна от тъч на "червените дяволи", изпратен към Роналдо, който загуби след натиск на домакините. След пас топката се озова в голмайстора.

След само още седем минути испанският страж прати към бившия играч на "пчеличките" Кристиан Ериксен, който също бе агресивно пресиран и поднесе на натиска. Йенсен отне и прати кълбото в противниковата врата.

Между 30-тата и 35-тата минута паднаха и другите две попадения, които бяха реализирани от Мий и Мбемо. Първият дойде след липса на адекватна намеса при изпълнението на корнер, докато четвъртото попадение бе дело на мълниеносна контраатака, която просто ужаси както тима, така и привържениците на "червените дяволи".

През втората част "пчеличките" свалиха сериозно темпото и оставиха достатъчно шансове на гостите, които не успяха да реализират по какъвто и да е било начин. Възпитаниците на Тен Хаг контролираха топката през 70% от времето, но и това не успя да промени факта, че въпросната тежка загуба повтори негативен рекорд от първия сезон на Висшата лига отпреди 30 години.

Тогава Манчестър Юнайтед губи в първите два кръга, както и сега. Към този момент Роналдо и компания отстъпиха с 1:2 от Брайтън и сега с 0:4 от столичани. В следващия кръг ще приемат Ливърпул, а във временното класиране остават на последна позиция. 

Брентфорд пък се изкачва до трета позиция с четири точки от два мача. В следващия кръг ще гостува на Фулъм. 

Първо полувреме:

Срещата започна с атаки и към двете врати, като първият точен удар бе дело на суперзвездата на гостите Кристиано Роналдо. Португалецът излезе на стрелкова позиция от сериозна дистанция, но ударът му попадна в стража на домакините.

Малко по-късно последва и разбъркване в наказателното поле на гостите след изпълнението на корнер, но "червените дяволи" се справиха с опасността.

Гол! Домакините откриха в деветата минута! Всичко тръгна от изпълнението на тъч от страна на гостите около наказателното им поле. Топката бе пратена към Роналдо, който след натиск успя да загуби кълбото. Не след дълго то се озова в краката на Да Силва, който прати топката в рамките на противниковата врата. Де Хеа се намеси ужасяващо и допусна попадение. 1:0!

Гол! Домакините удвояват разликата в 17-тата минута след ново кошмарно разиграване от страна на гостите! Де Хеа подаде към Ериксен, който не успя да продължи разиграването и топката му бе отнета от Йенсен. Така итрачът на домакините се озова само срещу испанския страж и не сгреши 2:0!

Преди второто попадение Хари Магуайър извърши нарушение с цената на жълт картон на границата на наказателното поле. Домакините обаче не успяха да се възползват и изпратиха топката над напречната греда!

Гол! Мъките за възпитаниците на Тен Хаг нямат край! Този път попадение получиха след изпълнението на ъглов удар, при който нямаше неадекватна намеса. Топката бе изпратена на втора греда и отклонена от играч на "пчеличките". Тя се озова около предната греда, където се намираше Бен Мий, който довкара топката. 3:0!

Нов гол! Домакините реализираха мълниеносна атака, която завърши с четвърто попадение във вратата на гостите от Манчестър! Всичко започна от неуспешна атака пред вратата на Рая, като топката бе избита бързо в предни позиции. Тя се озова в краката на Тони. Той след поглед даде извеждащ пас към връхлитащия Мбемо! Вторият не сгреши и сътвори същински кошмар за гостите! 4:0!

Второ полувреме:

Срещата продължи с натиск от домакините, които останаха решени да търсят нови попадения и през втората част. Сле пет минути атака на "пчеличките" завърши с удар на Хики, отразен от Де Хеа. Липса на стража щеше да означава пето попадение във вратата на Юнайтед. 

Последваха два опита на Роналдо с глава в рамките на 120 секунди, но те не промениха резултата по никакъв начин. Единствено попаднаха в статистиката като неточни. 

В 65-тата минута комбинация между Рашфорд и Ериксен завърши с опит от втория, но без успех. Англичанинът напредна по десния фланг и центрира, докато ударът на датчанина с глава премина над противниковата врата. 

В 81-ата минута Маласия прати ниска топка към наказателното поле, тя рекошира в противников играч и се оказа в Ериксен. Той отправи удар от воле, но изпрати кълбото в аут. Преди това и Де Хеа отрази тежък удар, който щеше да покачи още резултата. 

Стартови състави:

Брентфорд: Рая, Хики, Янсон, Мий, Хенри, Ньоргаард, Расмусен, Йенсен, Мбемо, Тони, Дасилва

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Магуайър, Мартинес, Шоу, Ериксен, Фред, Фернандеш, Санчо, Роналдо, Рашфорд

Брентфорд - Манчестър Юнайтед по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ПРЕДИ МАЧА

Брентфорд стартира новата кампания на Острова с равенство като гост на Лестър - 2:2. До 62-ата минута "пчеличките" изоставаха с 0:2, но попадения на Айвън Тони и Да Силва донесоха първата точка в актива на отбора.

Ерик тен Хаг пък имаше кошмарен дебют на "Олд Трафорд" - Юнайтед загуби от Брайтън с 1:2 - Паскал Грос на два пъти наказа защитата преди почивката и макар "чайките" да си вкараха автогол в 68-ата минута, успяха да си тръгнат с три точки от Театъра на мечтите.

През сезон 2021/22 "червените дяволи" нямаха проблем с този противник и го победиха на два пъти - 3:1 като гост (19 януари) и 3:0 като домакин (2 май).

*Любопитно днес ще бъде дали Тен Хаг ще пусне като титуляр Кристиано Роналдо или ще го остави на пейката. Срещу Брайтън CR7 се появи като резерва в 53-ата минута, заменяйки Фред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички