Бруно Фернандеш доближи Манчестър Юнайтед до топ 4 във Висшата лига


Бруно Фернандеш доближи Манчестър Юнайтед до топ 4 във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3292 0

Манчестър Юнайтед постигна класическа победа с 0:3 над Брайтън като гост в мач от 32-рия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" тотално надиграха своя съперник и заслужено се поздравиха с успеха. 

След само четвърт час игра Мейсън Грийнууд откри резултата за "дяволите" след отлична индивидуална игра. До края на полувремето Бруно Фернандеш удвои преднината на отбора си, а през втората част португалецът добави още едно попадение на сметката си.

След победата Юнайтед заема пето място с 52 пункта - на две точки от четвъртия Челси, който е с мач по-малко. Брайтън от своя страна е 15-ти с 33 точки - на шест пункта над зоната на изпадащите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 13-ата минута Пол Погба комбинира с Бруно Фернандеш в близост до наказателното поле, а португалският полузащитник веднага нанесе удар към вратата на "чайките". Изстрелът му обаче срещна страничния стълб на вратата на Матю Райън и се върна обратно към терена.

Само три минути по-късно Юнайтед откри резултата. Погба подаде към Мейсън Грийнууд, а младият нападател тръгна към наказателното поле на Брайтън в солова акция. 18-годишният талант демонстрира великолепна техника, финтирайки отбраната на "чайките", а накрая нанесе неспасяем удар по земя в близкия ъгъл на вратата на Райън - 0:1.

След половин час игра "дяволите" удвоиха преднината си. Люк Шоу проби в наказателното поле, а след центрирането му топката бе отклонена към границата на пеналтерията. Погба овладя и намери Бруно Фернандеш, който с хубав удар от същата позиция, от която уцели гредата по-рано в мача, този път успя да вкара - 0:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

50' - 0:3! Само 5 минути след подновяването на втората част Юнайтед стигна до класическа преднина след второ попадение на Бруно Фернандеш. "Червените дяволи" организираха контраатака по учебник, като накрая Грийнууд направи великолепен пас по въздуха към непокрития Фернандеш, който намери топката по перфектен начин и се разписа.

След час игра Леандро Тросард засече центриране, но ударът му премина на сантиметри от вратата на Де Хеа. В средата на полувремето Арън Конъли също създаде опасност за гостите, но испанският страж спаси. Две минути по-късно отново Тросард бе близо до гол във вратата на Юнайтед, но отново не се увенча с успех. В 84-тата минута Скот Мактоминей нанесе опасен удар от границата на пеналтерията, но стражът Райън спаси удара.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

През миналата седмица Манчестър Юнайтед се класира за 1/2-финалите на ФА Къп, след като отстрани тима на Норич. Сега "червените дяволи" продължават борбата за място в топ 4 във Висшата лига, като на пътя им се изправя 15-тия Брайтън, който е на шест пункта над зоната на изпадащите.

Мениджърът на гостите Оле Гунар Солскяер няма почти никакви кадрови проблеми в своя състав. Единствените контузени са Фил Джоунс и Аксел Туанзебе, но пък е възможно част от титулярите, играли 120 минути срещу Норич в събота, да са уморени и да получат почивка. В тима на Брайтън контузен е Хосе Искиердо, а Стивън Алзат и Адам Уебстър са под въпрос за срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Брайтън:  Райън, Лампти, Дънк, Дъфи, Бърн, Монтоя, Бисума, Стивънс, Пропър, Макалистър, Конъли

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Матич, Фернандеш, Погба, Грийнууд, Марсиал, Рашфорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички