Манчестър Юнайтед обърна и Астън Вила и празненствата за Манчестър Сити са отложени


Манчестър Юнайтед обърна и Астън Вила и празненствата за Манчестър Сити са отложени
Снимка: Getty Images/Guliver

4211 0

Манчестър Юнайтед отложи празненствата при градския си съперник Манчестър Сити, като не го коронова за шампион на Висшата лига. "Червените дяволи" спечелиха с 3:1 срещу Астън Вила и така, математически, все още имат шансове да изпреварят "гражданите".

Успехът за футболистите на Оле Гунар Солскяер дойде по познат начин - след обрат. Така Юнайтед е отборът, който е печелил най-много точки от губеща позиция като гост - цели 28 (9 победи и 1 равенство). Освен това продължава и великолепната форма от вече 25 поредни гостувания във Висшата лига без загуба за "червените дяволи".

В днешната среща всичко започна отлично за домакините, които излязоха напред в резултата в 24-ата минута чрез Траоре. Преднината им се запази до второто полувреме, когато Луис направи глупава дузпа в наказателното си поле. Фернандеш я реализира в 52-рата минута, а само 4 по-късно Грийнууд осъществи пълния обрат. В самия край на срещата пък Единсон Кавани узакони победата за своя тим и оформи крайния резултат.

За Юнайтед продължава тежката серия, като след едва два дни посреща у дома Лестър, а след още два дни на "Олд Трафорд" гостува и Ливърпул.

СЪСТАВИ

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргет, Луис, Макгин, Траоре, Баркли, Ел Гази, Уоткинс

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Фред, Погба, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

52' - 1:1! Само няколко минути след подновяването на двубоя Погба хитро спечели дузпа, провокирайки Луис да го фаулира. С изпълнението ѝ се нае Бруно Фернандеш, който изпрати Мартинес в грешния ъгъл и изравни резултата.

56' - 1:2! Едва 4 минути по-късно Юнайтед осъществи пълен обрат! Грийнууд получи топката в наказателното поле от Уан-Бисака, завъртя се с лице към вратата и стреля с по-силния си ляв крак в близкия ъгъл. Мартинес игра с топката, но това се оказа недостатъчно.

В следващите минути играта бе често накъсвана и темпото логично спадна значително. Никой от двата отбора не съумя да натисне своя опонент и да създаде чисти голови положения.

87' - 1:3! Появилият се като резерва Единсон Кавани сложи край на интригата малко преди края на срещата, след като Маркъс Рашфорд го намери по великолепен начин в наказателното поле, а уругваецът направи това, което прави най-добре - вкара с глава!

В 89-ата минута Оли Уоткинс опита да изпроси дузпа за своя тим и симулира сякаш е бил фаулиран от стража Хендерсън. Нападателят получи жълт картон, който се оказа и негов втори, респективно и червен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите 5 минути Юнайтед натика съперника си в собственото му наказателно поле и оформи натиск, след който дойдоха и няколко положения. Най-сериозното от тях представляваше добър пробив от Люк Шоу, завършил с изстрел от малка позиция и намеса на Мартинес.

24' - 1:0! Въпреки че "червените дяволи" продължиха да натискат своя съперник, той стигна до попадение чрез индивидуалната класа на свой футболист. Траоре получи топката и се справи добре с Линдельоф, а след това отправи неспасяем удар от неудобна позиция с левия си крак, като топката отиде право в сглобката и не остави шансове на Хендерсън.

До края на полувремето домакините се активизираха от гола, който вкараха, и заиграха по-добре. Двубоят стана двуостър и двата отбора имаха шансове за отбелязване на попадение, като най-чистите такива се откриха пред Мейсън Грийнууд и Оли Уоткинс, но и в двата случая вратарите успяха да се справят.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Астън Вила ще се хвърли за победата, тъй като математическа все още има шанс да се класира в топ 7 и да участва в Европа. Техните едва 2 победи в последните 9 мача от Висшата лига (2 победи, 3 равенства, 4 загуби) обаче ги остави в много трудна позиция за атакуване на целта. Все пак, защитата на отбора му дава надежди, тъй като има цели 14 "сухи" мрежи през тази кампания, което е рекорд за клуба от сезон 2009/10, когато запази 15.

В последните 3 домакински мача на бирмингамци се случва така, че този, който вкара първи, не успява да грабне победата в края, въпреки че в крайна сметка Астън Вила спечели последните си 4 точки у дома от губеща позиция. Любопитно е и че отборът е непобеден в 8 от 15-те двубоя във Висшата лига, в които е започвал като аутсайдер (7 победи, 1 равенство, 7 загуби).

Натовареният график за Манчестър Юнайтед продължава, като тимът играе втори мач тази седмица и има още един след 2 дни. "Червените дяволи" са спечелили 6 от последните си 8 мача. Те са в невероятна серия от 24 поредни гостувания във Висшата лига, в които нямат поражение (15 победи и 0 равенства). Освен това, Юнайтед е отборът, който е спечелил най-много точки от губеща позиция като гост - цели 25 (8 победи и 1 равенство).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички