Астън Вила е готов да приеме финала в Шампионска лига между Манчестър Сити и Челси


Астън Вила е готов да приеме финала в Шампионска лига между Манчестър Сити и Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

976 0

Финалът в Шампионска лига между английските грандове Манчестър Сити и Челси може да се изиграе във Великобритания, съобщи Sky Sports. Двубоят трябва да се изиграе на стадион "Кемал Ататюрк" в Истанбул на 29 май, като от УЕФА са категорични, че срещата ще се състои в Турция. 

Към днешна дата обаче Турция е най-сериозно засегнатата страна от коронавирус в Европа, като е наложен локдаун. Поради тази причина има опасност срещата да не се изиграе в Истанбул. От ръководството на Астън Вила са предложили на УЕФА и Футболната асоциация на Англия да приемат финала на своя "Вила Парк" в Бирмингам.

Това значително ще улесни английските фенове, които ще могат спокойно да пътуват до Бирмингам и да гледат срещата на живо. Британското правителство е готово да разреши влизането на до 8000 зрители на стадиона.

Междувременно стана ясно, че футболистите на Манчестър Сити ще получат огромни премии, ако спечелят Шампионска лига (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички