"Имаха ме за дете": Капитанът на Арсенал Мартин Йодегор сподели защо напусна Реал Мадрид


"Имаха ме за дете": Капитанът на Арсенал Мартин Йодегор сподели защо напусна Реал Мадрид
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1607 0

Арсенал съвсем наскоро си осигури задълго правата на един от основите си футболисти. Капитанът на "артилеристите" - Мартин Йодегор, поднови договора си с клуба.

Малко след това полузащитникът се върна към периода си в Реал Мадрид. Той подписва с "кралете" още като 16-годишен и прекарва 6 години на "Сантяго Бернабеу".

Пред "TV2" халфът разказва любопитни подробности за периода в испанския колос. Норвежецът сподели и причината, поради която напусна посока "топчиите".

Какво каза той?

"Бях хванат по средата там. Тренирах с първия отбор, но не бях част от него. Гледаха на мен като на малко дете, което е отишло да тренира и което никой не очаква да влезе и да играе", започна Йодегор и продължи.

"Във втория отбор пък бях онзи, който тренира с представителния тим няколко дни. Наистина бях хванат по средата", добави той, споделяйки, че решението да напусне е било най-доброто възможно.

"Това, може би, не влияеше добре на взаимоотношенията ми с дубъла. При мъжете пък имаше голяма разлика във възрастта. Така и не успях да намеря мястото си. С течение на времето почувствах, че искам да играя по-важна роля за отбора си, за да си утвърдя роля и място. Получих много от това в Арсенал. Ниистина нямаше как да стане по-добре", завърши Мартин Йодегор.

Норвежецът на "Емирейтс"

Халфът се присъединява към "артилеристите" под наем през 2021-ва година. Месеци по-късно клубът го привлича за постоянно за сумата от 35 милиона долара. Към момента той има 28 гола и 16 асистенции в 117 мача във всички турнири с отбора.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички