"Винаги подаваше на Роналдо, за да получи похвала от него" - обяснение за лошата форма на играч на Юнайтед


"Винаги подаваше на Роналдо, за да получи похвала от него" - обяснение за лошата форма на играч на Юнайтед
Снимка: Getty Images

4594 0

Вече няколко месеца Кристиано Роналдо е в Саудитска Арабия, но продължават да излизат любопитни факти около неговия втори престой в Манчестър Юнайтед. Нова статия в The Athletic описва как няколко играчи са били изключително възхитени от португалеца. А един определен играч е бил в лоша форма, тъй като винаги се е стремял да подава на Роналдо.

Роналдо се завърна на "Олд Трафорд" и Висшата лига през лятото на 2021 г., след като напусна Реал Мадрид след 12 сезона преди това. Феновете на "червените дяволи" бяха изключително доволни да видят своя любимец обратно в Манчестър.

Проблемното завръщане на Роналдо

Нещата обаче не се развиха по план нито за играча, нито за феновете.  Не беше само заради Роналдо, а и заради всички слаби игри, които записа Юнайтед. Разгром с 4:1 от Уотфорд беше запомнящ се, тъй като коства работата на Оле Гунар Солскяер.

Юнайтед завърши шести под ръководството на временния мениджър Ралф Рангник, но Роналдо се наслади на звезден индивидуален сезон, отбелязвайки 18 гола в лигата през първата си година отново в клуба.

Ситуацията обаче се влоши, след като Юнайтед не успя да се класира за Шампионска лига, като петкратният носител на Златната топка се скара с клуба. Той беше оставен като резерва от Ерик тен Хаг и след ексклузивно интервю с Пиърс Морган, португалската икона и клубът се съгласиха да прекратят договора му.

Подробности за влиянието на Роналдо в Юнайтед

Освен всичко друго, Роналдо даде да се разбере, че иска да напусне и да играе за отбор от Шампионска лига. Също така каза на Рангник, че според него капитанът на клуба Магуайър трябва да бъде оставен на пейката.  Съобщава се, че именно завръщането на Роналдо е повлияло на Хари Магуайър.

И сега, нов материал в The Athletic разкрива повече подробности за времето на Роналдо в клуба. Описва се, че невероятни играчи, които вече са били в клуба, са "се свили малко в негово присъствие".

Двама души, които според съобщенията са пострадали най-много от пристигането му, са Солскяер и Магуайър. Двама лидери в съблекалнята на Юнайтед, които са загубили авторитета си.

И присъствието му също оказа влияние на терена

Според доклада, видео анализаторите в клуба са искали да разберат защо един неназован играч не успява да се представи на ниво. След по-нататъшно проучване те установяват, че той винаги подава топката на Роналдо. А причината да го прави е, за да получи похвали от суперзвездата. А играч на противников отбор обясни защо "спечели" презрението на Роналдо след отпадането на Ал Насър за Купата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички