"Трябва да напиша историята си"! Звезда на Манчестър Юнайтед с молба към Ерик тен Хаг


"Трябва да напиша историята си"! Звезда на Манчестър Юнайтед с молба към Ерик тен Хаг
Снимка: Getty Images

2229 0

Един от най-големите таланти на Манчестър Юнайтед - Алехандро Гарначо, е излязал с молба към своя наставник Ерик тен Хаг.

18-годишният нападател е помолил нидерландския специалист за разрешение да представи родината си на Световното първенство за юноши до 20 години това лято.

Аржентинският флангови състезател чу името си сред избраниците на треньора на "гаучосите" Хавиер Масчерано за Мондиала, който ще се проведе именно в южноамериканската страна. Турнирът стартира на 20-и май, което би означавало той да пропусне част от мачовете на своя отбор.

Спорът

Манчестър Юнайтед и Аржентина влязоха в спор за Гарначо поради повиквателната му. Тен Хаг е изразил желание тийнейджърът да остане в Англия за заключителния етап от сезона във Висшата лига. Той от своя страна получи контузия в коляното в средата на март и към момента отсъства, но се очаква да се възстанови преди края на кампанията.

Позицията на Гарначо

"Трябва да напиша историята си с националната фланелка на Аржентина. Питам Ви, моля, да ме пуснете да участвам на Световното първенство за юноши", гласи писмото на Гарначо към нидерландеца, цитира "Abiceleste Talk". 

Гарначо получи повиквателна и за мъжкия отбор от Лионел Скалони за приятелските мачове с Панама и Кюракао през март, но контузията му не позволи да вземе участие в тях. Тен Хаг от своя страна неотдавна сподели подробности относно състоянието на своя възпитаник.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички