Вилиан се съгласи да премине в Арсенал


Вилиан се съгласи да премине в Арсенал
Снимка: Getty Images/Gulliver

2969 0

Крилото на Челси Вилиан се е съгласил да премине в тима на Арсенал, твърди ‘ESPN’. Бразилецът ще подпише за 3 години с „артилеристите“ и ще прибира по 100 хиляди паунда на седмица, като се очаква трансферът да бъде обявен по-късно този месец.

Вилиан, който ще навърши 32 години в неделя, водеше преговори за нов договор с тима на Челси, но ще приключи 7-годишния си престой при „сините“, след като от клуба отказаха да му предложат условията, които той искаше. Наставникът на лондончани Франк Лампард имаше желанието да задържи бразилското крило в отбора и настояваше ръководството да осъществи исканията му, но до споразумение така и не се стигна. Това е накарало Микел Артета да се намеси и да убеди халфа да премине на „Емиратс“.

Според агента на Вилиан Киа Жоорабчиан интерес към неговия клиент е имало от страна на пет отбора, включително и два от Висшата лига, сред които Евертън. Очаква се лятото за Микел Артета да е натоварено, след като клубът иска да вземе и Габриел Магалаеш от Лил. 22-годишният футболист има желание да премине в Арсенал, но Евертън и Наполи също са по следите му. А ето какво реши за бъдещето си голмайсторът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички