Арсенал връзва Обамеянг за още 3 години


Арсенал връзва Обамеянг за още 3 години
Снимка: Getty Images/Guliver

1423 0

Съвсем скоро се очаква Пиер-Емерик Обамеянг да подпише нов 3-годишен договор с Арсенал и по този начин да приключи спекулациите относно неговото бъдеще. Според ‘The Telegraph’ „артилеристите“ са готови да обвържат своя голмайстор до 2023-та година, като по този начин ще удължат престоя му в Северен Лондон с още две години, след като настоящото споразумение изтича идното лято.

Габонският нападател е дал устното си съгласие да остане в тима и ръководството на Арсенал оформя последните подробности по новия договор. Според новия контракт Обамеянг ще прибира по 250 хиляди паунда на седмица и ще получи редица бонуси. Една от основните причини за неговото оставане е обещанието, че наставникът Микел Артета ще разполага със сериозни финансови средства за подсилването на отбора през летния трансферен прозорец. „Топчиите“ са много близо до привличането на Вилиан от Челси и са свързвани с централния бранител на Лил Габриел Магалаеш. Арсенал има желанието да вземе и нов полузащитник.

На „Емиратс“ искат бързо да се приключи по темата с новия договор на Обамеянг, след като 31-годишният футболист е важна част от плановете за бъдещето на Микел Артета. Откакто дойде в Северен Лондон от Борусия Дортмунд през януари 2018-та, габонецът има 70 гола в 109 мача за Арсенал. А ето с какъв гаф се отчете Обамеянг след спечелването на ФА Къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички