ВИДЕО: Влезте в главите на Моуриньо и Гуардиола благодарение на Шаби Алонсо


ВИДЕО: Влезте в главите на Моуриньо и Гуардиола благодарение на Шаби Алонсо

2922 0

Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола ще подновят битката си тази събота, когато новите им отбори - Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити се изправят един срещу друг на "Олд Трафорд". Двамата титани в професията са известни с тактическата дисциплина, която налагат, а един играч, който е играл под ръководството и на двамата мениджъри - Шаби Алонсо, разкрива подробно какво ще се случи по време на двубоя.

Испанският халф разкри интересни подробности от философията и на Моу, и на Пеп, като е категоричен, че сблъсъкът между двата градски съперника ще бъде решен в халфовата линия.

БЕЗГРЪБНАЧНИЯТ СТРАХЛИВЕЦ ПЕП ГУАРДИОЛА

Алонсо обясни как Пеп обича да играе с триъгълник в задни позиции, където дефанзивният халф се изнася максимално към собствената пеналтерия, за да помага за по-лесното изнасяне на топката. В същото време Моуриньо ще излезе с двама типични дефанзивни халфа, които да блокират креативността на ударното дуо Силва - Де Бройне.

Според Алонсо, за крайния успех в мача най-голяма роля ще изиграе битката на далечния фланг - отляво на нападението на Сити и отдясно на защитата на Юнайтед. Фелайни и Погба (а защо не и Карик) ще трябва да помагат на Антонио Валенсия, който по всяка вероятност ще стартира като десен бек, въпреки дългото пътуване от Перу към Манчестър. Там той ще трябва да се бори срещу Стърлинг, Силва, Де Бройне или Нолито - квартетът, което постоянно мени позициите си напред.

ДЕРБИТО НА МАНЧЕСТЪР ЧУПИ ВСИЧКИ РЕКОРДИ ЗА...

За никого не е изненада, че Сити ще владее повече топката, но Гуардиола има план, с който да обезвреди бързите контраатаки, на които неговите отбори по принцип са податливи. Идеята е да се натисне Погба, който да не може да отиграе бърза топка напред към бързия Марсиал или Михтарян/Мата.

Ето и пълния тактически анализ на Шаби Алонсо пред SkySports:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички