"Той е безгръбначен страхливец" - най-острите думи, които Златан е отправил към Гуардиола


"Той е безгръбначен страхливец" - най-острите думи, които Златан е отправил към Гуардиола
Снимка: GettyImages/Guliver

5416 0

Златан Ибрахимович е човек с висок темперамент и много голяма уста. Това важи с пълна сила в моментите, когато се налага да говори за бившия си треньор в Барселона - Хосеп Гуардиола.

Двамата ще се изправят един срещу друг на "Олд Трафорд", като Ибра ще води нападението на Манчестър Юнайтед, а каталунецът ще седне на скамейката на градския съперник Сити.

Ето и част от нещата, които Златан е казвал за бившия си треньор:

ГУАРДИОЛА МЕ ОТЕГЧАВА

"Гуардиола ми почна с философските неща. Не го слушах особено. За какво да го правя? Това бяха глупости в напреднала фаза - говореше за кръв, пот и сълзи, такива тъпотии"

След отпадането от Шампионска лига от Интер през 2010 година, Ибрахимович коментира как е избухнал срещу Гуардиола.

"Гуардиола се беше втренчил в мен и полодях. Това, което си помислих, беше: 'Има враг сред нас и той се почесва по плешивата глава'. Извиках: 'Нямамаш никакви топки'. След това добавих и стана по-зле: 'Отивай по дяволите'. Напълно загубих ума си тогава и очаквах Гуардиола да каже нещо, но не го направи, защото е безгръбначен страхливец".

ВЕНГЕР С ДЕТИСНКО ПОВЕДЕНИЕ - ВИЖТЕ КАКВО НАПАРВИ ЗАРАДИ МОУРИНЬО

 

Той е сравнявал и Гуардиола с Моуриньо, с когото работиха една година в Интер, а сега са заедно в Манчестър Юнайтед.

"Жозе Моуриньо е пълна противоположност на Гуардиола. Ако Моуриньо озарява цялата стария, Гуардиола е човекът, който спуска завесите. Познах, че Гуардиола се опитва да се измерва с него".

Една от най-интересните аналогии, които Ибра е използвал, за да обясни колко слаб мениджър е Гуардиола, е с италиански коли.

"Когато купуваш мен, купуваш Ферари. Ако караш Ферари, му сипваш най-доброто възможно гориво, излизаш на магистралата и настъпваш педала на газта. Гуардиола обаче напълни малко дизел и излезе да покара малко сред природата. Трябваше да си купи Фиат".

РАЗПИЛЯХА РАУЛ ЗАРАДИ СТОИЧКОВ

"В Барселона играчите нямаха право да ходят със спортните си коли на тренировка. Помислих си, че това е смехотворно - не е ничия работа аз с каква кола се движа. Така през април преди мач с Алмерия отидох с моето Ферари Енцо, което, разбира се, предизвика скандал".

Дали Златан Ибрахимович отново би играл за отбор, чийто треньор е Хосеп Гуардиола.

"В момента не бих казал, че някога бих работил с него отново. Нямам обяснение за това, което стана. Това, което мисля за него, не е на лична основа и наистина не мисля, че е слаб треньор, защото когато имах възможността, гласувах за него, че е най-добрия в света.

Като треньор той е фантастичен. Като човек - не бих коментирал, това е друга тема. Той не е мъж, няма какво повече да кажа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички