Как "плешивият страхливец" Пеп е отговарял на голямата уста на Златан?


Как "плешивият страхливец" Пеп е отговарял на голямата уста на Златан?
Снимка: GettyImages/Guliver

3875 0

Златан Ибрахимович не е фен на Хосеп Гуардиола - факт, който беше доказан от думите на шведа за бившия треньор на Барселона. Едва ли това някога ще се промени, но пък за разлика от Ибрахимович, Пеп е изключително обран в думите си, когато става въпрос за нападателя.

В началото на техните взаимоотношения всичко изглеждаше наред. "Ибрахимович е фантастичен играч, изключително мощен и може да прави всичко на най-високото равнище във футбола" - с тези думи каталунският специалист описа Златан при представянето му в Барселона.

Последва обаче скоростно охландяване на взаимоотношенията между двамата. С месеци нито един от двамата не коментираше другия, а Златан не заслужи похвала дори за победния си гол срещу Реал Мадрид.

МОУРИНЬО СЪС СТРАННО ИЗКАЗВАНЕ ПРЕДИ ДЕРБИТО НА МАНЧЕСТЪР

"Ако Ибра и аз сме говорили само два пъти за последните 6 месеца, явно си има причина за това. По-добре е обаче за клуба, ако не говоря по тази тема", в типичен стил обясни Гуардиола отношенията си с Ибрахимович.

"Беше удоволствие да съм треньор на Златан. Много научих от него. Той играе на топ ниво от 10-ина години, а аз съм треньор само от две" - думи на Пеп през септември 2010 година, когато Златан вече не беше в отбора. Това е и един от редките случаи, в които Гуардиола индиректно се заяжда с който и да е от футболистите, с които е работил.

ЗАЩО ВСЕ АЗ - ВЕЛИКАТА ИСТОРИЯ ЗАД ЛЕГЕНДАРНИЯ ГОЛ НА БАЛОТЕЛИ В ДЕРБИТО НА МАНЧЕСТЪР

В Байерн Мюнхен Пеп срещна същите проблеми, които имаше и със Златан: "За всеки треньор, винаги е по-лесно, когато играчите играят постоянно. Но това няма как да стане при нас. Футболистите правят разликата в мачовете и, когато се чувстват добре, играят по-добре. Много от тези, с които съм работил, говорят лошо за мен, но мисля, че винаги съм се справял по най-добрия начин.

Ибрахимович беше важен играч за нас, особено в началото. Той беше невероятен през първите 6 месеца. Част от тази титла е негова. Ако го срещна, ще го поздравя. Пак казвам - проблеми с него нямам", каза Пеп последния път, когато говореше за Ибрахимович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички