ВИДЕО: С 2 гола за 3 минути Сити обърна Лутън и "счупи" лошата серия в отсъствието на Холанд


ВИДЕО: С 2 гола за 3 минути Сити обърна Лутън и "счупи" лошата серия в отсъствието на Холанд
Снимка: Getty Images

1125 0

Манчестър Сити прекъсна лошата си серия в английското първенство и победи опашкаря Лутън Таун в мач от 16-ия кръг. "Гражданите" бяха без голямата си звезда Ерлинг Холанд, който има проблеми с единия крак.

Шампионът на Англия изоставаше в резултата в Лутън, но успя да стигне до обрат в рамките на 3 минути. Елайджа Адебайо откри за домакините в 45+2', а Сити се върна в мача в 62' след хубав гол на Бернардо Силва.

Три минути по-късно гостите стигнаха до обрата с попадение на Джак Грийлиш и прекъснаха серията от 4 мача без победа във Висшата лига.

През първото полувреме сериозните ситуации бяха пред вратата на Лутън, но добри намеси на Томас Камински отказаха "гражданите" от идеята да открият резултата в своя полза.

Още в 2' стражът на домакините направи страхотно спасяване след удар на Фил Фоудън от наказателното поле. В 27' Камински отново се намеси добре след изстрел на Фоудън, а в 29' отказа и Хулиан Алварес.

Вместо това Лутън поведе в добавеното време на първата част. При изрядно центриране отдясно Елайджа Адебайо надскочи двама защитници на шампиона и с глава прониза вратата на Едерсон за 1:0.

Сити натисна в търсене на изравнителен гол и в 59' удар на Рубен Диаш нацели напречната греда. Три минути по-късно гостите стигнаха до попадение, след като Рори навлезе в наказателното поле, но падна, а топката рикошира у Бернардо Силва.

Португалецът стреля почти от границата на наказателното поле и намери далечния ъгъл на Камински за 1:1. В 65' Манчестър Сити стигна до пълен обрат, след като си "открадна" топка в центъра, тръгна в атака, а Алварес прати успоредно центриране за Джак Грийлиш, който чукна топката отблизо за 1:2.

Манчестър Сити остава на четвърта позиция, но вече с 33 точки, 2 по-малко от третия Астън Вила. Лутън запазва 18-ата си позиция и е все така заплашен от изпадане, бидейки на нея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички