ВИДЕО: Най-добрият вратар в Англия с най-комичния червен картон за 2023


ВИДЕО: Най-добрият вратар в Англия с най-комичния червен картон за 2023
Снимка: GettyImages

14359 0

Най-добрата защита и най-добрият вратар във Висшата лига претърпяха брутален крах само за 21 минути срещу Ливърпул в късния мач от програмата на шампионата в съботния ден. 

Само за 17 минути игра Ливърпул водеше с 2:0 като гост на Нюкасъл, а в 21-вата минута зрителите на "Сейнт Джеймсис Парк" станаха свидетели на един от най-комичните червени картони през този сезон в европейския футбол

Ник Поуп с директен червен картон след трагикомична намеса

Нюкасъл, който е в битка за оставане в топ 4, допусна шокиращи голове срещу Ливърпул в първите 20 минути, въпреки че отборът е с най-добрата защита от началото на сезона в Англия. 

Това очевидно се отрази и на Ник Поуп - вратарят, който нямаше вина за нито един от головете, но определено увереността му спадна след ранните голове. 

При контраатака на Ливърпул Алисон се опита да насочи подаването към Салах в половината на Нюкасъл. Поуп реши да излезе далеч от пределите на наказателното поле в опит да пресрещне топката, но тя избяга от него. В отчаянието си той скочи да играе с глава, но вместо това почти хвана топката с двете си ръце преди тя да се озове у Салах - директен червен картон. 

Това е пореден удар по "свраките", които в следващите 3 мача ще трябва да се оправят без титулярния си страж, а очертаващата се загуба от Ливърпул ще означава 4-ти поредн двубой без победа за Нюкасъл във Висшата лига

Капитулацията на Нюкасъл в защита определено не е най-голямата изненада в Англия днес, след като по-рано Челси падна от Саутхямптън, Сити направи 1:1 срещу Нотингам Форест, а Ерлинг Холанд направи пропуска на година (вижте го тук)

 

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички