ВИДЕО: Бърз успех над изпадащ качи Сити на второто място, но Ливърпул пак е далеч


ВИДЕО: Бърз успех над изпадащ качи Сити на второто място, но Ливърпул пак е далеч
Снимка: Getty Images

659 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити се изкачи на втората позиция в класирането след комфортна победа над предпоследния Бърнли. "Гражданите" се наложиха с 3:1 с 2 попадения на Хулиан Алварес и едно на Родри.

Аржентинецът бе точен в 16' и 22', като за попаденията му асистираха Матеус Нунес и Кевин Де Бройне. Родри се разписа в първата минута на второто полувреме, а за гола му подаде Фил Фоудън. В 90+3' за Бърнли се разписа Ал Дахил.

Две точки делят Сити от мърсисайдци

Манчестър Сити поведе с първия си опасен удар в двубоя. Това се случи в 16-ата минута, когато Матеус Нунес показа упорство в наказателното поле и стигна до позиция, от която сервира топката на главата на Хулиан Алварес. Аржентинецът дори не се наложи да скача - вкара я само с навеждане за 1:0.

Шест минути по-късно "гражданите" дублираха преднината си, а голмайстор отново бе Алварес. Този път Кевин Де Бройне изработи попадението, пращайки топката удобно за съотборника си от свободен удар, а той с малки усилия успя да я прати в левия ъгъл на Джеймс Трафърд. Това бяха съответно седми и осми гол за Алварес във Висшата лига през настоящия сезон.

До почивката Бърнли опита да реагира на пасива, но не успя да стигне до сериозна опасност. Вместо това, в 35' Йошко Гвардиол можеше да вкара трети гол за Сити, но стреля встрани от вратата.

Това все пак се случи много скоро след подновяването на играта. Преди да е изтекла и минута, домакините поведоха с 3:0, след като Фил Фоудън намери Родри на дъгата и той с едно докосване прати топката в десния ъгъл на вратата на гостите.

След това и двата тима направиха по няколко промени - тактически за Венсан Компани и с цел почивка на някои титуляри за Хосеп Гуардиола. Испанецът извади от игра Кевин Де Бройне и Фил Фоудън, а техните места заеха Ерлинг Холанд и Джак Грийлиш. Малко по-късно терена напуснаха и Родри и Алварес, за сметка на Матео Ковачич и Серхио Гомес. 

Бърнли успя да стигне до почетно попадение, макар и малко случайно, в добавеното време. Ал Дахил остави Едерсон без суха мрежа с гол в 90+3' за крайното 3:1. 

Успехът помогна на шампионите да се изкачат на второто място във Висшата лига, откъдето изместиха Арсенал. Разликата с Ливърпул обаче е 5 точки, макар шампионите да имат и мач по-малко. Бърнли остава на предпоследната 19-а позиция със само 12 спечелени точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички