ВИДЕО: Арсенал взе с 2:1 лондонския сблъсък със слабака КПР


ВИДЕО: Арсенал взе с 2:1 лондонския сблъсък със слабака КПР
Снимка: Getty Images/Guliver

1499 0

Арсенал спечели с 2:1 лондонския сблъсък с Куинс Парк Рейнджърс от междинния 28-и кръг във Висшата лига на Англия. Четвъртият пореден успех затвърди "артилеристите" на третото място във временното класиране с актив от 54 точки. КПР пък е точно под чертата за изпадащите. Лондончани имат 22 точки, които им отреждат 18-ото място и са точно на 3 от спасителната 17-а позиция на Астън Вила.

Точни за символичните гости в мача бяха Оливие Жиру в 64-ата минута и чилиецът Алексис Санчес в 69-ата. Попадението за домакините отбеляза Чарли Остин в 82-ата.

Футболистите на КПР бяха по-активни в началото на мача и търсеха начин да отбележат рано гол на именития си съперник. Пропуски пред вратата на Арсенал направиха Чарли Остин и Раниере Сандро. Вратарят на "артилеристите" Давид Оспина обаче се прояви отлично в тежките минути и запази мрежата празна. В края на първата част футболистите на Арсенал се разиграха и на свой ред започнаха атаки към съперниковата врата. И те обаче не бяха резултатни и почивката дойде при 0:0.

Всичко интересно се случи през втората част. Само в рамките на 5 минути "артилеристите" поведоха с 2:0. Първо Жиру протегна крак на три метра от голлинията и оползотвори хубаво включване на Гибс в наказателното поле. След това Алексис Санчес реализира и второ попадение. Бившият играч на Барселона нахлу отляво и успя да промуши топката между двама защитници и да порази ниския близък ъгъл на вратаря - 0:2. Домакините стигнаха до гол в 82-ата минута. Остин отбеляза красиво попадение с прекрасен фалцов удар от 18 метра в близкия ъгъл на Оспина.

 


Queens Park Rangers vs Arsenal 1-2 Highlights... by letshavefun-channel

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички