Венгер: Ван Перси искаше да се върне в Арсенал, но му казах, че е невъзможно


Венгер: Ван Перси искаше да се върне в Арсенал, но му казах, че е невъзможно
Снимка: Gulliver/GettyImages

2489 0

Бившият треньор на Арсенал Арсен Венгер разкри, че Робин Ван Перси е искал да се върне при „артилеристите“ през 2015-та година, но френският наставник отказал. Холандският голмайстор се превърна в един от топ играчите във Висшата лига под ръководството на Венгер, като вкара 132 гола в 278 мача за клуба след трансфера си от Фейенорд през 2004-та година.

Ван Перси си навлече гнева на феновете на Арсенал, след като отказа да поднови договора си през 2012-та година и бе продаден на големия враг Манчестър Юнайтед, където спечели титлата във Висшата лига в първия си сезон под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. След три сезона с „червените дяволи“ обаче холандецът е имал желание да напусне клуба, като дори се е обадил по телефона на Венгер, за да разговарят за евентуално завръщане в Арсенал. „Три години след като подписа с Манчестър Юнайтед, той беше контузен и те го продадоха на Фенербахче. Той ми звънна, тъй като искаше да се върне при нас, но това беше невъзможно. Той беше в края на кариерата си, а ние залагахме на млади играчи“, разказа Арсен Венгер в своята биографична книга.

Робин ван Перси игра 3 години с екипа на Фенербахче, след което един сезон с родния Фейенорд, където сложи край на своята кариера през 2019-та година. А ето какво каза Арсен Венгер за финансовото състояние на малките футболни клубове в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички