Арсен Венгер: Ако нещо не се промени, малките клубове ще умрат


Арсен Венгер: Ако нещо не се промени, малките клубове ще умрат
Снимка: Getty Images/Guliver

1077 0

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер предупреди, че малките английски клубове ще умрат, ако нищо не се промени в системата на английския футбол. В последните дни стана ясно, че двата най-титулувани отбора в страната Ливърпул и Манчестър Юнайтед готвят сериозна реформа на Висшата лига, част от която предвижда и повече средства да отиват при Английската футболна лига (Чемпиъншип, Лига 1, Лига 2), включително и първоначален аванс от 250 милиона паунда.

Според Венгер обаче това няма да е достатъчно, за да бъдат спасени финансово клубовете от долните дивизии. "Ако нищо не се промени, малките клубове ще умрат. Не мисля, че едно плащане ще разреши проблема. Със сигурност генерираните пари трябва да се поделят, приходите на топ отборите трябва да бъдат споделяни с по-малките клубове", коментира Венгер.

"В крайна сметка решението трябва да дойде от Футболната асоциация, от правителството, от Висшата лига - да се намери някакъв компромис, за да се решат проблемите, които съществуват още преди кризата с коронавируса", допълни френският специалист.

Какъв нов формат предлагат от Ливърпул и Манчестър Юнайтед - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички