Партей: Оставането на Обамеянг ме накара да подпиша с Арсенал


Партей: Оставането на Обамеянг ме накара да подпиша с Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1915 0

Новото попълнение на Арсенал Томас Партей заяви, че оставането в тима на капитана Пиер-Емерик Обамеянг е било от ключово значение за неговия трансфер на „Емиратс“. Ганайският халф бе дългосрочна цел на тима на Микел Артета, като „артилеристите“ най-накрая успяха да го вземат срещу сумата от 45 милиона паунда от Атлетико Мадрид в последния ден от трансферния прозорец.

Една от основните причина за трансфера, е било оставането в клуба на Пиер-Емерик Обамеянг. Габонският нападател бе свързван с напускане на Арсенал и преминаване в някой от европейските грандове, но в крайна сметка голмайсторът остана в Северен Лондон и подписа нов договор с отбора. „Да, това ми помогна да разбера, че клубът е готов да постигне велики неща и за мен е страхотно да играя с чудесен футболист като него. Да спечелим титлата е нашата нова цел. Знаем, че това е нещо, което е много трудно, но работим по него и сме готови. Трябва да извървим трудния път и да се опитаме да постигнем това заради самите нас“, заяви Томас Партей.

Ганаецът може да направи дебюта си за Арсенал в гостуването на отбора на Манчестър Сити в събота. Той не бе единственото ново попълнение в отбора на „артилеристите“, които взеха още Вилиан от Челси и Габриел Магалаеш от Лил. А ето защо от Атлетико Мадрид бяха бесни на Арсенал покрай трансфера на Партей.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички