Манчестър Юнайтед се измъчи, но "сготви" "карамелите" и продължава напред във ФА Къп


Манчестър Юнайтед се измъчи, но "сготви" "карамелите" и продължава напред във ФА Къп
Снимка: GettyImages

4373 0

Манчестър Юнайтед победи Евертън в оспорван двубой от 3-ия кръг на ФА Къп. Възпитаниците на Ерик тен Хаг се наложиха над "карамелите" с 3:1, но за да стигнат до победата, положиха сериозни усилия.

Резултата още в 4-ата минута откри Антони след центриране от Маркъс Рашфорд. Отговорът на Евертън обаче не закъсня и 10 минути по-късно (14') Конър Коуди се възползва от сериозна грешка на Давид де Хеа, за да изравни резултата. Преднина на Юнайтед отново даде именно Коуди, който в 52-ата минута си вкара автогол. Крайното 3:1 оформи Маркъс Рашфрод в 6-ата минута от добавеното време от дузпа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

ГОООЛ! Още в 4-ата минута Антoни откри резултата за Манчестър Юнайтед. Маркъс Рашфорд проби отляво, предоставяйки пас по земя на втора греда. Там чакаше бразилският нападател, който засече топката на шпагат и реализира.

В 12-ата минута Демарай Грей можеше да върне Евертън в играта. 26-годишният нападател стреля мощно от границата на наказателното поле, но ударът му срещна лявата греда. Тя се отби, срещайки гърба на Давид де Хеа, но не успя да влезе във вратата.

ГОООЛ! Секунди по-късно "карамелите" изравниха. Мопе нахлу отдясно, опитвайки удар от малък ъгъл. Де Хеа обаче сътвори огромна глупост, позволявайки топката да премине между краката му и да стигне на останалия на празна врата Конър Коуди. (14')

Мълниеносна контраатака в 16-ата минута остави Антони Марсиал на стрелкова позиция очи в очи с Пикфорд. Стражът на гостите напусна вратарското поле и блокира изстрелът.

В 32-ата минута отново превзе самостоятелно голяма площ от терена и стреля от сериозна дистанция. Топката тупна току пред Пикфорд, който обаче беше достатъчно съобразителен, за да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

ГОООЛ! Героят за Евертън през първата част Конър Коуди този път се "реваншира" за попадението си, вкарвайки топката в собствената си врата. Поредният страхотен пробив на Маркъс Рашфорд изпрати силно топката в пеналтерията, където Коуди засече и в опита си да изчисти си вкара автогол. (52')

Страхотна възможност за Евертън в 64-ата минута. Коумън стреля много силно и точно, но от малък ъгъл, което позволи на Де Хеа да протегне крака си и да блокира. Последва опит за гол на Миколенко, но противников състезател спря топката по пътя й към вратата. 

В 73-ата минута Калвърт-Люин изравни резултата за втори път в мача. Той получи асистенция от Демарай Грей, който се разправи по страхотен начин с противниковите бранители, но попадението бе отменено, поради засада.

ГОООЛ! В последната 6-а минута на добавеното време Манчестър Юнайтед получи шанс да изпълни дузпа. Точен от бялата точка бе Маркъс Рашфорд, който бе точен в пети пореден двубой за своя отбор.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Варан, Шоу, Далот, Каземиро, Ериксен, Фернандеш, Антони, Рашфорд, Марсиал

Евертън: Пикфорд, Годфри, Миколенко, Коулмън, Коуди, Тарковски, Онана, Гей, Айоби, Грей, Мопе

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Резултатът от работата на Ерик тен Хаг начело на Юнайтед вече е виден. Тимът се настани удобно в топ 4 на класирането във Висшата лига след 11 победи 2 равенства и 4 загуби. ФА Къп обаче е турнир, познат със своята непредвидимост и евентуално подценяване от страна на гранда е немислимо.

"Карамелите" далеч не се радват на най-доброто си представяне. Те се намират в зоната на изпадащите във Висшата лига с 3 победи, 6 равенства и 9 загуби. Юнайтед най-вероятно ще пести сили за тежките двубои в първенството и тази среща е удобна възможност за възпитаниците на Франк Лампард да се реваншират на феновете си. 

Последният път, в който тези два съперници се срещнаха във ФА Къп, бе през пролетта на 2016-а година. Тогава Манчестър Юнайтед си тръгва с труден успех с 2:1 като гост. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички