ВАР се оказа на страната на Манчестър Сити за труден успех над Шефилд


ВАР се оказа на страната на Манчестър Сити за труден успех над Шефилд
Снимка: Getty Images/Guliver

3811 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити завърши годината и десетилетието с труден, но важен успех. "Небесносините" победиха Шефилд Юнайтед с 2:0 на "Етихад" в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. 

Шампионът на Англия Манчестър Сити завърши годината и десетилетието с труден, но важен успех. "Небесносините" победиха Шефилд Юнайтед с 2:0 на "Етихад" в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. 
За успеха на "гражданите" се разписаха Серхио Агуеро и Кевин Де Бройне, а важна роля в срещата оказа и ВАР, който трябваше да се намесва съдбоносно на два пъти - веднъж, за да отмени гол на Шефилд, и втори път - за да зачете първото попадение на Сити.
В крайна сметка хората на Хосеп Гуардиола стигнаха до трите точки и не допуснаха ново изоставане от лидера в подреждането Ливърпул. "Гражданите" са на една точка от втория Лестър и на 14 от Ливърпул, който е и с мач по-малко. Що се отнася до Шефилд, тимът остава на осмото място с 29 точки.Шампионът на Англия Манчестър Сити завърши годината и десетилетието с труден, но важен успех. "Небесносините" победиха Шефилд Юнайтед с 2:0 на "Етихад" в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. 

За успеха на "гражданите" се разписаха Серхио Агуеро и Кевин Де Бройне, а важна роля в срещата оказа и ВАР, който трябваше да се намесва съдбоносно на два пъти - веднъж, за да отмени гол на Шефилд, и втори път - за да зачете първото попадение на Сити.

В крайна сметка хората на Хосеп Гуардиола стигнаха до трите точки и не допуснаха ново изоставане от лидера в подреждането Ливърпул. "Гражданите" са на една точка от втория Лестър и на 14 от Ливърпул, който е и с мач по-малко. Що се отнася до Шефилд, тимът остава на осмото място с 29 точки.

 

В 17-ата минута Рияд Марез получи страхотно подаване в коридор. Алжирецът овладя и финтира противников футболист, за да си осигури позиция за стрелба, но ударът му бе блокиран в последния момента, за да не застраши вратата на Хендерсън.

Десетина минути по-късно Шефилд Юнайтед стигна до откриващо попадение след бърза контраатака. Попадението на гостите обаче бе отменено от ВАР заради много тънка засада. В 39-ата минута футболист на Шефилд отново се измъкна зад отбраната на "гражданите" и едва не отбеляза гол в мрежата на Браво.

В началото на втората част Манчестър Сити излезе напред в резултата. Серхио Агуеро разстреля стража Хендерсън, но попадението му бе преразгледано от ВАР. Причината бе съмнения за това, че главният арбитър на срещата е играл с топката при развитието на атаката, което би повлияло на играта. В крайна сметка голът бе признат, а Сити поведе - 1:0.

До края на мача Шефилд опита да упражни натиск, но "гражданите" се справиха в отбрана. В 83-ата минута домакините стигнаха и до второ попадение, което им донесе нужното спокойствие. Сити осъществи бърза контраатака чрез Рияд Марез, който подаде към Де Бройне, а белгиецът успя с едно движение да си осигури пространство за изстрел, който се оказа неспасяем за Хендерсън - 2:0.

В самия край на срещата Шефилд можеше да отбележи почетен гол, но късметът отново не покри хората на Крис Уайлдър. След центриране в наказателното поле на домакините, Били Шарп успя да играе с топката, изпращайки я към страничния стълб на вратата. Кълбото се "разходи" по голлинията, но не пожела да влезе в мрежата на Клаудио Браво.

Преди срещата:

Манчестър Сити допусна неприятен обрат в последния кръг срещу Улвърхемптън, което доведе до ново поражение във Висшата лига. Така "гражданите" се отдалечиха още повече от върха, оглавяван от Ливърпул, а надеждите за защита на титлата стават все по-малки.

От друга страна новакът в Премиър лийг Шефилд Юнайтед продължава да поддържа високото си ниво дори и след преполовяването на сезона. Въпреки равенството с Уотфорд в последния кръг, тимът продължава да се задържа в близост до местата, даващи право на участие в евротурнирите.

СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Браво, Зинченко, Гарсия, Фернандиньо, Уолкър, Родри, Де Бройне, Бернардо, Стърлинг, Агуеро, Марез

Шефилд Юнайтед: Хендерсън, Башам, Игън, О'Конъл, Стивънс, Флек, Норууд, Бешич, Балдок, Мусе, Робинсън

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички