Ливърпул сломи и "вълците" след спорни решения на ВАР


Ливърпул сломи и "вълците" след спорни решения на ВАР
Снимка: Getty Images/Guliver

6852 0

Европейският шампион Ливърпул завърши десетилетието с нова важна победа по пътя си към 19-ата титла на Англия. Мърсисайдци надиграха Улвърхемптън с минималното 1:0 на "Анфийлд" в мач от 20-ия кръг на Висшата лига.

Ливърпул сломи и "вълците" след спорни решения на ВАР
Европейският шампион Ливърпул завърши десетилетието с нова важна победа по пътя си към 19-ата титла на Англия. Мърсисайдци надиграха Улвърхемптън с минималното 1:0 на "Анфийлд" в мач от 20-ия кръг на Висшата лига.
Всичко най-интересно се разви през първата част, а ВАР трябваше на два пъти да се намесва. Ливърпул откри резултата в 42-рата минута след гол на Садио Мане, който бе зачетен с решение на ВАР. Главният арбитър на срещата първоначално съзря игра с ръка на Лалана в хода на атаката, но на повторенията се видя, че англичанинът е играл с рамо. Впоследствие се появиха съмнения, че ВАР са пропуснали да видят неуместна игра с ръка на Върджил ван Дайк преди отиграването на Лалана.Европейският шампион Ливърпул завърши десетилетието с нова важна победа по пътя си към 19-ата титла на Англия. Мърсисайдци надиграха Улвърхемптън с минималното 1:0 на "Анфийлд" в мач от 20-ия кръг на Висшата лига.

Всичко най-интересно се разви през първата част, а ВАР трябваше на два пъти да се намесва. Ливърпул откри резултата в 42-рата минута след гол на Садио Мане, който бе зачетен с решение на ВАР.

Главният арбитър на срещата първоначално съзря игра с ръка на Лалана в хода на атаката, но на повторенията се видя, че англичанинът е играл с рамо, за което голът бе признат. Впоследствие се появиха съмнения, че от ВАР са пропуснали да видят неуместна игра с ръка на Върджил ван Дайк преди отиграването на Лалана.

Само три минути по-късно Улвърхемптън стигна до изравнителен гол, но само за да види как ВАР го отменя. Причината бе много тънка засада на футболист на "вълците" в хода на атаката, в която ставаше въпрос за няколко сантиметра.

В крайна смета Ливърпул удържа крехката си преднина и записа своята 18-та победа през сезона в Премиър лийг. "Червените" вече разполагат с 55 точки след 19 изиграни мача и имат преднина от 13 точки пред втория Лестър, който е с мач повече. Улвърхемптън от своя страна е осми с 30 пункта.

Първо полувреме

След само три минути игра Ливърпул можеше да излезе напред в резултата. Трент Александър-Арнолд се включи по десния фланг, откъдето подаде към Мохамед Салах, а египтянинът от отлична позиция прати топката над вратата.

В следващите минути Ливърпул продължи да атакува, но пропуските продължиха. Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино на няколко пъти застрашиха вратата на Патрисио, но не достатъчно, за да предизвикат попадение.

В 42-рата минута Ливърпул отбеляза гол, но трябваше да изчака и проверката на ВАР. Адам Лалана игра с рамото си, за да асистира на Садио Мане, а сенегалецът откри резултата. Съдията отмени гола заради съмнения за игра с ръка на полузащитника ни Ливърпул, но повторенията ясно показаха, че топката се удря в рамото на Ланана, а ВАР взе правилното решение да зачете попадението - 1:0.

Късно в добавеното време на първата част Улвърхемптън успя да изравни - или поне така си мислеше. След центриране от левия фланг, топката се разходи през цялата отбрана на Ливърпул, за да се озове в краката на Педро Нето. Ударът му се оказа безпощаден за Алисон, но не и за ВАР. Системата за видеоповторения се намеси и съзря изключително минимална засада на футболист на "вълците" в хода на атаката, което отмени и попадението на Улвс.

Второ полувреме

През втората част "вълците" излязоха в търсене на "отмъщение" за случилото се през първата половина на мача. Ливърпул все пак съумя да удържи тяхната агресия и не се стигна до особено опасни положения. В средата на частта Върджил ван Дайк допусна нетипична за него грешка, позволявайки да му бъде отнета топката при изнасянето. Диего Жота нанесе удар, но Алисон спаси.

В следващите минути темпото на игра спадна, а с това и положенията пред двете врати. Ливърпул успя да си осигури комфорт на терена и просто доиграваше мача с основната цел да опази преднината си от един гол. Раул Хименес и Жоао Моутиньо бяха най-близо до изравняването на резултата.

Преди срещата:

Абсолютният лидер във Висшата лига Ливърпул крачи все по-уверено към така жадувания 19-ти трофей на Англия. В последния кръг хората на Юрген Клоп разгромиха един от преките си конкуренти за титлата Лестър като гост с 0:4, което им даде самочувствието, че са недостижими в първенството.

В същото време техният съперник Улвърхемптън успя да шокира шампиона на Англия Манчестър Сити с късен обрат в последния кръг, с което "помогна" и на Ливърпул в надпреварата за титлата. "Вълците" обаче се намират в добра форма и продължават да "тормозят" големите отбори на Острова, а със сигурност няма да искат да си тръгнат с празни ръце от "Анфийлд".

Алекс Окслейд-Чембърлейн, Натаниел Клайн, Жоел Матип, Фабиньо и Деян Ловрен продължават да лекуват травми за Ливърпул, докато капитанът Джордан Хендерсън е под въпрос за днешната среща. За "вълците" липсват двама футболисти - Уили Боли и Морган Гибс-Уайт.

СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Лалана, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино

Улвърхемптън: Патрисио, Дендонкър, Коуди, Бенет, Килман, Невеш, Моутиньо, Джони, Нето, Винагр, Жота

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички