ВАР "погреба" Тотнъм и изпрати Челси на финал за Купата на Лигата


ВАР "погреба" Тотнъм и изпрати Челси на финал за Купата на Лигата
Снимка: Getty Images

5409 0

Отборът на Челси е първият финалист в тазгодишното издание на турнира Купата на Лигата, след като отстрани Тотнъм на полуфиналната фаза. "Сините" спечелиха и реванша на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" с минималното 0:1, за да отстранят "шпорите" с общ резултат 0:3 от двете срещи. Тотнъм изживя истински "ВАР" кошмар, след като видео асистент реферът отмени две отсъдени дузпи, както и попадение за "шпорите". 

В 12-ата минута Ромелу Лукаку пропиля страхотен шанс за гол, отказан от стража на "шпорите" Пиерлуиджи Голини. Шест минути по-късно обаче Чебси откри резултата. След центриране от корнер Антонио Рюдигер се извиси над всички и засече топката с глава, за да я прати в мрежата - 0:1!

В следващите минути не се случи нищо интересно на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм". В 40-ата минута домакинските привърженици бяха зарадвани, след като съдията посочи бялата точка в наказателното поле на Челси и отсъди дузпа, но ВАР се намеси и отсъди, че нарушението е извън пеналтерията.

В 56-ата минута главният арбитър отсъди дузпа за Тотнъм за нарушение на вратаря Кепа Арисабалага, но след нова намеса на ВАР наказателният удар бе отменен. Четири минути по-късно Емерсон стреля много опасно към вратата на Челси, но Кепа спаси.

В 64-ата минута Тотнъм вкара топката във вратата на Челси. Лукас Моура намери Хари Кейн, който вкара на празна врата. Попадението обаче бе отменено от ВАР поради засада, с което кошмарът за "шпорите" бе пълен. В продължението на мача Райън Сесеньон имаше много добър шанс да вкара, но Кепа спаси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Тотнъм: Голини – Роял, Танганга, Санчес, Дейвис, Дохърти, Хойбьерг, Уинкс, Лукас, Ло Селсо, Кейн

Челси: Кепа – Кристенсен, Сар, Рюдигер, Аспиликуета, Жоржиньо, Ковачич, Хъдсън-Одой, Маунт, Лукаку, Вернер

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Тотнъм разочарова в първия полуфинален мач на "Стамфорд Бридж", когато изигра изключително слабо първо полувреме и допусна два гола, а можеше да инкасира и още. През втората част "шпорите" подобриха играта си, но това не бе достатъчно, за да се намали изоставането преди реванша на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм".

Сега Тотнъм се нуждае от много по-силна игра, ако иска да се справи с коравия състав на Челси и да се класира за финала в Купата на Лигата. Антонио Конте няма да може да разчита на Хюн Мин Сон и Кристиан Ромеро, докато неговият колега Томас Тухел е без Рийс Джеймс, Бен Чилуел, Едуар Менди и Чалоба.

Коефициентите за дербито Тотнъм - Челси вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички