Ван Перси: Сър Алекс беше супер мениджър


Ван Перси: Сър Алекс беше супер мениджър
Снимка: Getty Images / Guliver

1038 0

Бившият голмайстор на Английската Висша лига Робин ван Перси посочи сър Алекс Фъргюсън като най-добрия мениджър, при когото е играл. Холандският нападател игра в отборите на Арсенал и Манчестър Юнайтед под ръководството на Луис ван Гаал, Фъргюсън и Арсен Венгер.

Рекордьорът по голове за националния отбор на Холандия описа Сър Алекс като „супер мениджър“ в книгата на Ван Гаал „Мениджърът и тоталният човек“. „Фъргюсън беше супер мениджър. Беше впечатляващо как той успяваше да задържи целия отбор щастлив и фокусиран. Венгер беше комбинация от Фъргюсън и Ван Гаал. Арсен винаги наблягаше на позитивните неща и търсеше това, което би работило в дългосрочен план. Тактически Ван Гаал беше гений. Не мога да отрека това. Работил съм при треньори, които имат различни силни страни. Но Фъргюсън наистина беше супер мениджър“, заяви Робин ван Перси.

Нападателят изкара 8 години от ръководството на Арсен Венгер в Арсенал. Впоследвие Ван Перси премина в Манчестър Юнайтед през 2012-та година и спечели титлата във Висшата лига в последния сезон на сър Алекс Фъргюсън начело на „червените дяволи“. А ето как Ван Гаал е съобщил на Ван Перси, че е ненужен в Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички