Ван Перси: Ако играех срещу Давид Луис, бих го малтретирал


Ван Перси: Ако играех срещу Давид Луис, бих го малтретирал
Снимка: Gulliver/GettyImages

1213 0

Бившият капитан на Арсенал Робин ван Перси разкритикува защитника на "топчиите" Давид Луис. Нидерландецът е недоволен от играта на бразилеца, заради когото напоследък мениджърът Микел Артета е често критикуван. Причината е, че предложи нов договор на бразилеца.

"Ако Давид Луис беше на 24 или 25 години, може да се каже, че той е потенциално футболист от световна класа. Но това не е така. Той е на 33 години. Притежава всички необходими качества: уверено действа с топката, знае как да подава и има добър дрибъл. Той умее да се отбранява, но прави твърде много глупави грешки", анализира Ван Перси, цитиран от "Daily Mail".

"Ако играех срещу него, щях да изляза срещу него и да опитам да го сплаша, да му предложа физическа борба и да опитам да го малтретирам, защото е уязвим. Първото нещо, което един защитник трябва да прави, е да се защитава, да бъде надежден и да заслужи доверието на съотборниците си. Ако имате допълнителни умвния, можете да дриблирате, да давате класни пасове, но на първо място той трябва да се концентрира върху работата си", каза още бившата звезда на Арсенал. Между другото, още Арсен Венгер е искал Луис в Арсенал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички