Ван Дайк разкри най-добрия съотборник, когото е имал


Ван Дайк разкри най-добрия съотборник, когото е имал
Снимка: GettyImages

2527 0

Защтникът на Ливърпул Върджил ван Дайк говори в последния епизод на подкаста на Гари Линекер и Мика Ричардс The Rest of Football. Там той посочи едно позабравено име за най-добрия съотборник, който е имал.

"Не искам да омаловажавам други играчи, но позволете ми да говоря за такива, които например напуснаха. Боби Фирмино беше голяма фигура в успеха, който постигнахме през последните години.

Лично за мен той и другите направиха така, че да ни улеснят в защита. Това беше лудост, беше невероятно. Фирмино беше труден за справяне дори в тренировките, така че бих му отдал дължимото."

Още: Юрген Клоп отново изненада: "Смешен" гол на Ливърпул е неговият любим (ВИДЕО)

Какво още каза 32-годишният защитник?

Ван Дайк назова и от сегашните играчи с кого му е най-приятно.

"В момента играя с невероятни играчи, които познавате. Това са Мохамед Салах, Алисон Бекер и няма да забравя Джоел Матип. Очевидно сега той е контузен, но беше страхотен трансфер, идвайки като свободен агент.

"Това поколение от тази ера, в която бяхме при Юрген Клоп, беше невероятна според мен. Всеки един от играчите, които са били част от него, определено трябва да си припише цялата заслуга за това.", допълни защитникът.

Още: Ливърпул победи Шефилд преди дербито с Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

За финал от футболистът на "червените" от Мърсисайд беше помолен да назове и най-трудните противници, които е срещал през кариерата си и сред топ имената бяха Лионел Меси, Ерлинг Холанд, Серхио Агуеро и Оливие Жиру.

Ван Дайк присъедини към Ливърпул през 2018 година, чупейки рекорд от 75 милиона паунда. От тогава до днес капитанът на нидерландския национален отбор се превърна в един от най-добрите централни защитници в света и също така  изключително важна част от отбораа на Юрген Клоп. С Ван Дайк в сърцето на отбраната, Ливърпул спечели Шампионската лига, Висшата лига след 30-годишна пауза, Суперкупата на Европа, ФА Къп, Купата на Лигата и Къмюнити Шийлд.

През настоящия сезон Ливърпул бори ожесточена битка за титлата на Англия с Арсенал и Манчестър Сити и в класирането заема първо място със 70 точки.

Тимът е и четвъртфиналист в турнира Лига Европа, където ще се изправи срещу италианския Аталанта.

Още: Върджил ван Дайк коментира Ерлинг Холанд преди Ливърпул - Манчестър Сити: Той ми е създавал проблеми, аз също съм му създавал

Припомняме, че в началото на годината мениджъра на клуба Юрген Клоп обяви, че напуска след края на сезона.

С пламенна реч Върджил ван Дайк е вдъхновил младоците на Ливърпул (ВИДЕО)

Поредният: Любимецът и легенда на Ливърпул Роберто Фирмино също отпътува към Кристиано Роналдо и компания?

На прощаване: Роберто Фирмино зарадва всички в Ливърпул със скъпи подаръци (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички