Треньор посочи кой играч е комбинация от Рафаел Варан и Ван Дайк


Треньор посочи кой играч е комбинация от Рафаел Варан и Ван Дайк
Снимка: Getty Images/Guliver

2548 0

Френски старши треньор на младежите отправи суперлативи към защитника на Арсенал Уилям Салиба, сравнявайки централния бранител с Рафаел Варан и Върджил ван Дайк.

"Той е комбинация от стиловете на Варан и Ван Дайк. Варан – заради неговата скорост и сила, а Ван Дайк – зарази шпагатите и позиционирането на терена. Когато той взе топката и потегли към полузащитата, никой не можеше да го спре. Той изглеждаше като чудовище в сравнение с останалите. Когато игра за Сент Етиен изглеждаше нормално за него, независимо че беше още много млад. Моето първо впечатление бе, че той беше най-големият мъж на своето поколение. Разликата между него и останалите футболисти бе огромна“, каза той за The Telegraph.

Салиба се присъедини към „артилеристите“ миналото лято, но бе преотстъпен моментално обратно на Сент Етиен за сезона, за да продължи развитието си. Той ще бъде част от състава на Микел Артета за следващата кампания във Висшата лига. Арсенал е близо до обявяване трансфера на друг защитник в лицето на Габриел Магалаес, като по всичко изглежда, че „топчиите“ са се преборили с Манчестър Юнайтед за подписа на 22-годишния футболист, който е считан за дългосрочен партньор на Салиба в центъра на отбраната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички