Ван Дайк изненада със своето решение за стартов състав: Меси и Роналдо не присъстват в него


Ван Дайк изненада със своето решение за стартов състав: Меси и Роналдо не присъстват в него
Снимка: Getty Images

2476 0

Един от лидерите на Ливърпул - Върджил Ван Дайк избра своята перфектна петица за мач на малки врати. Разбира се, в състава му присъстват сериозно имена, но сред тях не са хегемоните Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Ето кои са избраниците на защитника:

На вратата нидерландецът поставя своя съотборник Алисон. Бразилецът направи силен сезон с екипа на Ливърпул, печелейки наградата "Златна ръкавица" във Висшата лига, записвайки 20 чисти мрежи. 

В защита Ван Дайк не показа никаква скромност и избра самия себе си, но надали някои може да каже нещо против бранителя. През последните няколко години той показва изключителна стабилност в отбрана и мнозина са на мнението, че той е най-добрият дефанзивен играч в света.

В полузащитата безспорно стои името на Кевин де Бройне. Нидерландецът се е изправял много пъти срещу него и може би най-добре знае на какво е способен плеймейкърът на Манчестър Сити.

В предни позиции Ван Дайк избра двама французи, а именно Килиан Мбапе и Карим Бензема. В последните няколко кампании двамата впечатляват с изявите си и със сигурност биха допринесли много за стартовата петица на нидерландеца.

Най-интересното е защо в състава не присъства нито Кристиано Роналдо, нито Лионел Меси? Дали защитникът е загубил вяра в способностите им, или не е останал доволен от това, което двамата показаха през изминалия сезон? Отговор на тези въпроси трябва да ни даде самият Ван Дайк.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво каза Юрген Клоп преди финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички