Юрген Клоп с любопитен коментар след изгубената по драматичен начин титла


Юрген Клоп с любопитен коментар след изгубената по драматичен начин титла
Снимка: Getty Images

5172 0

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп коментира реакцията на гостуващите фенове на Уулвърхемптън на „Анфийлд“, които се израдваха на головете на Манчестър Сити. „Гражданите“ направиха феноменален шампионски обрат срещу Астън Вила на “Етихад“ от 0:2 до 3:2.

„Не разбирам как привържениците на Уулвърхемптън могат да празнуват, когато Сити вкара гол. Не разбирам тези чувства. Но не беше съвсем неочаквано, знаехме, че може да се случи“, сподели Клоп.

Ливърпул победи с 3:1 „вълците“, но очакваше грешна стъпка от „небесносините“ , за да стане шампион. Интересното е, че, когато Сити губеше в резултата и след това при 2:2, Ливърпул също не водеше и нито за момент не излезе начело във виртуалното класиране. Когато мърсисайдци поведоха, тимът на Пеп Гуардиола вече беше направил обрат и държеше съдбата си в свои ръце.

„Не знаех на 100 процента какво се случва. Разбрах, че Астън Вила води… За секунда почувствах, че можем да станем шампиони. Поздравления преди всичко на Ман Сити, Пеп Гуардиола, целия му щаб и всички от отбора за победата в тежката надпревара. Така е. Ако искаш да спечелиш нещо голямо, трябва да си готов да загубиш нещо голямо. Днес загубихме нещо голямо – не мача, а лигата“, разочарова се немският специалист.

„Настроението очевидно е много, много разочаровано... Предпочитам Сити да води с 5:0 след 10 минути“, каза още наставникът на мърсисайдци.

Ливърпул се прости с мечтата си за куадрупъл през този сезон, след като отборът не можа да се пребори с Манчестър Сити за титлата във Висшата лига. Мърсисайдци все пак спечелиха другите два домашни трофея – ФА Къп и Купата на Лигата по идентичен начин – победи над Челси след изпълнение на дузпи. За „червените“ може би предстои най-важният мач през сезона. Мърсисайдци се изправят срещу Реал Мадрид във финала на Шампионската лига на 28 май (събота) от 22.00 часа българско време на стадион „Стад дьо Франс“ в Париж.

Вижте още: Какво се случи в последния мач на Ливърпул за сезона във ВЛ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички