Солскяер: Ливърпул може да спечели требъл този сезон, но не е сред най-добрите отбори в историята


Солскяер: Ливърпул може да спечели требъл този сезон, но не е сред най-добрите отбори в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

6101 0

Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели, че настоящият тим на Ливърпул не е най-добрият в историята на Висшата лига. Норвежецът даде коментар за вечния враг преди дербито между „червените дяволи“ и мърсисайдци в днешния следобед. Според Солскяер тимът на Манчестър Юнайтед, воден от Сър Алекс Фъргюсън е най-добрият в историята на английския елит.

Ливърпул са на път да спечелят първа титла на страната от 1990-та година насам. Мърсисайдци водят с 13 точки на втория в класирането Манчестър Сити, като днес могат да увеличат още аванса си при успех срещу другия тим от Манчестър. Солскяер, който спечели 6 титли на Висшата лига и Шампионска лига , обаче смята, че за да си сред най-добрите, трябват дългосрочни успехи. „Ако погледнеш в дългосрочен план, най-добрите тимове са тези, които го правят отново и отново. Никой не може да се мери със Сър Алекс в това отношение, но аз ще съм първият, който ще заяви, че Юрген Клоп върши страхотна работа в Ливърпул.“

„В момента изглежда така, сякаш той знае какво ще извлече от даден мач всеки път, когато съставът излезе на игрището, въпреки че все още сме в средата на сезона и предстоят още доста мачове. Ако погледнем Ливърпул в момента, те имат 33 победи и 5 равенства от последните си 38 срещи в първенството. Това са общо 104 точки. Те се справят отлично и има шанс дори да спечелят требъл, но нека видим в какво състояние ще е тимът през месец май. Предстоят им някои трудни срещи“ каза Солскяер.

А вижте дали голямата звезда на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд ще играе в срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички