В Англия си позволиха да сравнят 75-милионна покупка на Арсенал с Димитър Бербатов


В Англия си позволиха да сравнят 75-милионна покупка на Арсенал с Димитър Бербатов
Снимка: Getty Images / Guliver

13634 0

Емблематичният за Висшата лига бивш английски национал Майкъл Оуен оприличи докосването и уменията с топка на нападателя на Арсенал Кай Хаверц с тези на един от най-добрите български футболисти - Димитър Бербатов.

Правилно ли е сравнението с Бербатов?

Родният футболист се доказа на Острова като отличен голмайстор във времето, когато защитаваше цветовете на отбори като Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм. Освен с попаденията си, в Англия помнят Бербо и с неговото фантастично първо докосване. Майкъл Оуен познава добре Митко, тъй като двамата прекараха дълго време на "Олд Трафорд" и знае, че може да го сравни с Хаверц.

"Той има прекрасно докосване (бел. ред. Кай Хаверц), което само говори за неговата индивидуална класа. Напомня ми малко на Димитър Бербатов, начинът, по който той поемаше топката и прекрасното му докосване. Арсенал определено се подсили с брилянтен играч", категоричен бе Оуен пред "TNT Sports".

Арсенал привлече Хаверц от градския съперник Челси през летния трансферен прозорец за сумата от 75 милиона евро (65 милиона паунда). Германският национал имаше труден старт на живота си на "Емирейтс", отбелязвайки само един гол в първите си 19 изяви за клуба, но в последните два мача той започна да си връща формата, след като се разписа срещу Брентфорд и Ланс.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Машината на Артета не спира да гази и да чупи рекорди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички