Арсенал писа отличен "6" на Ланс с шест различни голмайстори в Шампионска лига (ВИДЕО)


Арсенал писа отличен "6" на Ланс с шест различни голмайстори в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1103 0

Арсенал постигна изключително убедителна и категорична победа с 6:0 над Ланс в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Точни за "артилеристите" бяха шестима различни голмайстори, а отборът на Микел Артета си осигури участие на елиминациите и първата позиция в група "B".

Развой на срещата

Любопитното бе, че първите пет попадения паднаха през първата част. Резултатът бе открит още в 13', когато Габриел Жезус свали топката за Кай Хаверц, който нямаше проблем да открие за 1:0.

Само 8 минути по-късно преднината на лондончани бе удвоена, когато Габриел Жезус се разписа от чиста ситуация и непосредствена близост, правейки резултата 2:0. Букайо Сака пък оформи класическото 3:0 в 23'.

Натискът на Арсенал не спря и в 27' Габриел Мартинели бе изведен на фланга, проби в наказателното поле и направи резултата 4:0. В първата минута от добавеното време пък Мартин Йодегор вкара мощно воле, за да затвърди абсолютния разгром на "Емирейтс".

През втората част Арсенал намали оборотите и вкара само един гол. Той бе дело на резервата Жоржиньо в 86', когато италианецът се разписа от дузпа.

С победата момчетата на Микел Артета си осигуриха първото място в група "B" с актив от 12 точки и през уикенда ще е домакин на Уулвърхямптън. Ланс пък е на третата позиция с 5 пункта и посреща Олимпик Лион в следващия си мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички