В Англия считат за невъзможно трансферният прозорец да отвори по-рано от септември


В Англия считат за невъзможно трансферният прозорец да отвори по-рано от септември
Снимка: Принтскрийн

1349 0

Наред с целия хаос, който настъпи във футбола заради коронавируса, стана ясно, че и идният трансферен прозорец няма да е по обичайния начин. Все още не е ясно и кога точно ще е той. Според Daily Mail е малко вероятно той да бъде отворен до края на август, като според клубовете от Висшата лига трансферите ще започнат през септември.

Обичайният срок е от средата на юни до 1 септември, но пандемията сериозно обърка тези планове. При положение, че първенствата наистина се доиграват до края на юли или дори и до по-късно, то това на практика означава, че няма как през това време да се осъществяват трансфери.

От ФИФА вече са обявили, че всяка федерация сама трябва да вземе решение в какви срокове да е прозорецът. Според изданието все още в Англия не са наясно колко дълго ще продължи, но по-малките клубове ще настояват да е с по-голяма продължителност. Вероятно ще има доста по-кратък срок, в който прозорците в различните страни ще се припокрият и така ще могат да се осъществят международните трансфери. А каква сума се очаква, че ще плащат от Висшата лига за тестове за коронавируса при подновяване на шампионата - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички