Юрген Клоп: Загубата е огромен юмрук в лицето


Юрген Клоп: Загубата е огромен юмрук в лицето
Снимка: Getty Images/Gulliver

1183 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри разочарованието си след поражението у дома от Бърнли с 0:1 на „Анфийлд“ в четвъртък вечер. „Виненочервените“ стигнаха до шокираща победа след точно изпълнена дузпа на Ашли Барнс в 83-та минута, а шампионите изиграха поредния си слаб мач в Лигата.

„Всичко, всички английски думи, огромен, огромен удар в лицето – отговорността е моя, това е лесното обяснение. Имахме топката през по-голямата част от времето, създадохме някои положения, които не завършихме. Това оставя мачът отворен и тогава те получиха дузпа – Алисон ми каза, че не го е докоснал, но не видях от скамейката.

Това са грешни решения в момента, три центрирания в наказателното поле, опитахме да намерим човек, не успяхме, моя е работата да направя така, че момчетата са в правилната позиция и се чувстват добре. Трудно е да се приеме, не е лесно да се обясни – тези момчета не са от хората, които след 7:0 ще си помислят, че може да се случи нещо подобно, те работиха усилено тази вечер и не се случи“.

„Ако нещо не работи, трябва да опитваш по-усилено, по-често, по-дълго. Не беше лесно да загубим този мач и ние го направихме. Не става въпрос да обвиняваме някого, трябва да намерим заедно решение и ще го направим. Във футбола нямаш много време. Опитахме много, в някои моменти правилните неща, в други – не. Това е проблемът. Трябва да разбиеш стената с опити, в правилното настроение. Имахме шансове“. Резултатът остави мърсисайдци на четвъртата позиция, на шест точки от Манчестър Юнайтед, който е на върха във Висшата лига, и германецът призна, че тимът вече не е в битката за титлата. „Не можем да си представим, че сме в борбата за титлата в момента“, завърши той.

А от какво се нуждае Ливърпул, за да спечели отново титлата - ето отговора на Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички