Юрген Клоп: За Ливърпул предстои най-трудният мач в света


Юрген Клоп: За Ливърпул предстои най-трудният мач в света
Снимка: Getty Images/Gulliver

1563 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи предстоящия двубой с Манчестър Сити като "най-труден в света на футбола". Мърсисайдци гостуват на "небесносините" в неделя вечер, а срещата може да се окаже ключова за развоя на сезона във Висшата лига. 

"Двубоят с Манчестър Сити не решава първенството. Това е много, много труден мач, надявам се и за двата отбора. Все още обаче сезонът е в много ранен етап и толкова неща са различни. Несравнимо е с това, което беше през миналия сезон, или в годината преди това", започна Клоп.

"Трябва просто да преминем през тези трудни периоди и да играем най-добрия възможен футбол. Манчестър Сити е един от най-добрите отбори в света. Обичам този тип срещи, но задачата е трудна. Да играеш срещу Ман Сити може би е най-трудният мач в света на футбола и ние трябва да сме подготвени за това", добави още той.

Клоп заяви, че Тиаго Алкантара все още не тренира с отбора и няма да бъде наличен за двубоя със Сити. Жоел Матип вече се готви с тима, но от думите на Клоп стана ясно, че най-вероятно няма да играе, за да има повече време за подготовка, преди да се завърне в игра.

Междувременно стана ясно, че Ливърпул трябва да пребори 100-годишна негативна традиция, за да спечели отново Висшата лига (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички